Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: [mechanika] Nie odpala

Zaawansowany Użytkownik Awatar YBSA
    BMW
    730d 2001r.
    Cytat Zamieszczone przez stachu0505
    zabrakło mi gazu a z racji tego że nie było również paliwa auto zgasło.
    Stary moje najszczersze kondolencje z okazji śmierci 7er. Nie dziwie się temu wcale jeżeli Ty jeździsz bez Pb. Zatarłeś pompę, zapiekłeś wtryski, zaśniedziały przewody i filtry. Bardzo inteligentne podejście posiadacza 7er.

- mamo, mamo, dlaczego ci ludzie klękają?
    - bo to jedzie BMW e38 synku...
    -------------------------------------------------
    ///M-Sport Individual

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Było E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    Racja, filtry się wymienia, zrozumiesz dla czego jak go wymontujesz. A pompy paliwa raczej żaden zakład montażowy instalacji lpg nie odłącza, żeby paliwo krążyło w układzie celem chłodzenia wtrysków, chyba że ktoś zrobił sobie wyłącznik sam.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i e38 1996r m62b44
    Cytat Zamieszczone przez YBSA
    Cytat Zamieszczone przez stachu0505
    zabrakło mi gazu a z racji tego że nie było również paliwa auto zgasło.
    Stary moje najszczersze kondolencje z okazji śmierci 7er. Nie dziwie się temu wcale jeżeli Ty jeździsz bez Pb. Zatarłeś pompę, zapiekłeś wtryski, zaśniedziały przewody i filtry. Bardzo inteligentne podejście posiadacza 7er.
    Nie jeżdże bez PB to się zdarzyło tylko raz i to nie mi tylko koledze któremu porzyczyłem auto. I mam pytanie co teraz muszę zrobić czy ewentualna wymiana pompy i filtra wystarczy?? Jeżeli tak to jak wymienić pompę??

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Ja bym jednak odpuścił pompę, filtry i ten trop. Piszesz że nie działa na benzynie i na gazie też nie che. Co ma wspólnego pompa i filtr paliwa z gazem? Na gazie musiałby wystartować i pracować normalnie nawet w przypadku uszkodzenia układu zasilania paliwem bo jedno z drugim nie ma nic wspólnego.
    monster_pl

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    Z tego co mi się wydaje silnik odpala na benzynie a dopiero wtedy przełącza się na gaz ... ale to tylko mi się wydaje ;)

Kolego Stachu zamiast wymieniać od razu pompę paliwa może najpierw ją sprawdź Z tego co wiem ciśnienie pompy to ok 4 bar Lub po prostu zobacz czy podaje paliwo ... najlepiej przed i za filtrem paliwa

BMW
    730d 2001r.
    Pomogę Ci. Niedawno posiadałem Fiata Coupe 20V Turbo. Też zabrakło mi w zimę paliwa, w zasadzie bylem pewny że dotoczę się do stacji a tu zonk- auto zgasło. Dolałem 5l paliwa i nic. Drugie 5 i też nic. Dopiero po dolaniu kolejnej 5L paliwa samochód uruchomił się. Nie wiem dlaczego tak jest ale tą akcję potwierdza dużo ludzi którym zabrakło w drodze paliwska. Dolej z 15-20L i dopiero próbuj uruchomić auto. Najlepiej podpięte kablami pod aku drugiego samochodu.

///M-Sport Individual

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex e38 750 [m73n] 2000r.
    Cytat Zamieszczone przez JarekGryf
    Z tego co mi się wydaje silnik odpala na benzynie a dopiero wtedy przełącza się na gaz ... ale to tylko mi się wydaje ;)

Kolego Stachu zamiast wymieniać od razu pompę paliwa może najpierw ją sprawdź Z tego co wiem ciśnienie pompy to ok 4 bar Lub po prostu zobacz czy podaje paliwo ... najlepiej przed i za filtrem paliwa
    Większość instalacji lpg ma awaryjne uruchomienie i startujesz bezpośrednio na gazie, np. w przypadku gdy zdechnie pompa paliwa.
    monster_pl

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Według mnie też spróbowałbym zalać większą ilością paliwa.

W Dieslu gdy padnie pompa w baku to nie ruszy jak nie będzie z 50 litrów paliwa w baku ale to zupełnie inna bajka.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

BMW
    730d 2001r.
    Diesla trzeba odpowietrzać ;]

///M-Sport Individual

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i e38 1996r m62b44
    Cytat Zamieszczone przez monster_pl
    Cytat Zamieszczone przez JarekGryf

Większość instalacji lpg ma awaryjne uruchomienie i startujesz bezpośrednio na gazie, np. w przypadku gdy zdechnie pompa paliwa.
    Kolego ale jak odpalam awaryjnie na gazie to odpali ale wystraczy że troche auto pochodzi zgasze je i już nie odpala a więc nie wiem co to może być.

Uprawnienia umieszczania postów