-
Początkujący Użytkownik
Problem z termostatem ( gotuje się )
Mam problem z termostatem, poprzedniego okazalo sie ze nie bylo i zgnil w nim czujnik wraz z kablami. Po zalozeniu nowego musze zarobić nowa wtyczke, ale jest problem bo nie wiem gdzie podlaczyc ktory kabel. Mam kable czerwono-bialy i brazowo-bialy. Wiec mam prosbe do uzytkowników silnika M62 zeby podpatrzec ktory kabel i w jakie miejsce przychodzi we wtyku 1 2 patrzac od przodu silnika.
KwiateK
-
Zaawansowany Użytkownik
czujnik czy grzałka termostatu ?
-
Początkujący Użytkownik
wtyczka w obudownie termostatu
-
Zaawansowany Użytkownik
to jest grzałka termostatu - obojętnie jak nie podłączysz będzie dobrze , ps pamiętaj o bezpiecznikach sprawdzeniu są w skrzynce bezpiecznikowej schowanej tak że dobrze odkręcić górna cześć skrzynki bezpiecznikowej
-
Początkujący Użytkownik
dzieki kolego o efektach po inforumuje pozniej
-
Początkujący Użytkownik
nic nie pomoglo sprawdzilem wszystkie bezpieczniki i przekazniki mozliwe w aucie . Termostat dalej nie przepuszcza wody i ja wybija, chlodnica goraca tylko z gory dol caly zimny. Waz za termostatem ledwo cieply wydaje mi sie ze nagrzal sie tylko od silnika. Wisko czasami sie zalaczy i dziala, cieple powietrze leci w kabinie wiec pompa wody odpada... POMOCY
-
Zaawansowany Użytkownik
pompa wody nie odpada bo do ogrzewania wnętrza jest osobna pompka elektryczna obiegowa
Polecam Hepu - ma metalowe wirnik a nie jak inne plastikowe które się odklejają
-
Początkujący Użytkownik
pompa wody moze byc przyczyna nie otwarcia sie termostatu ?
-
Zaawansowany Użytkownik
Nawet jeśli termostat masz ok a walnięta jest pompa, to nie będzie obiegu a co z tym sie wiąże auto bedzie się gotowało i chłodnica bedzie zimna. Jak miałeś wyjęty termostat to trza było sprawdzić też pompę, czy wirnik łopatki pompy nie obracają się przypadkiem na wałku pompy. Możliwe że właśnie wirnik sie obrócił i jakiś obieg niby wytwarza ale auto się grzeje.
-
Początkujący Użytkownik
ok sprawdze pompe wody i sie odezwe
Uprawnienia umieszczania postów