Pojawia mi sie taki kod 5D65,potrzebuje kogos kto wyjasnil by pochodzenie takiego bledu i jak sie zabrac do likwidacji.Dziekuje za pomoc.
Pojawia mi sie taki kod 5D65,potrzebuje kogos kto wyjasnil by pochodzenie takiego bledu i jak sie zabrac do likwidacji.Dziekuje za pomoc.
Jaki opis pojawia siê przy tym b³êdzie?
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms
Active roll stabilization failure, directional valve status i kod 5D65, wiem ze to jakis zawor kierunkowy ale gdzie ten zawór sie znajduje to zagadka...
Domy¶lam siê, ¿e masz Dynamic Drive?
Za prawym przednim ko³em(w nadkolu, analogicznie do webasto w lewej) jest blok zaworów. S± tam elektrozawory oraz czujniki ci¶nienia.
Je¶li chcia³by¶ szukaæ elektrozaworu, to polecam poszukaæ ca³ego bloku, poniwa¿ by³y co najmniej 2 rodzaje bloków, ró¿ni±ce siê ¶rednic± gwintów dla czujników ci¶nienia oraz elektrozaworów
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Dziêkujê za fachowa odpowied¼.Czy bede musial wszystkie te czojniki czy zawory wymienic czy to jest jeden dedykowany do tego kodu b³êdu?
Nale¿a³oby w WDS sprawdziæ, którego zaworu to siê dotyczy.
Tylko jak wspomnia³em, spotka³em siê z 2 ¶rednicami gwintów, wiêc mo¿e siê okazaæ, ¿e zakupiony zawór nie bêdzie pasowaæ
Henry Ford
Dziêkujê bardzo za pomoc, zajrze do WDS i odnajde w aucie gdzie sie znajduje owy zawór aby przekonac sie jaki gwint wystepuje w moim modelu.Mam tylko nadziejê, ze to tylko zawór...a i jeszcze pytanie...czy taki blad moze byc powoden niskiego poziomu plynu hydraulicznego w spomaganiu?
A ubywa Ci p³yn?
Kiedy¶ mia³em podobny przypadek i problemem okaza³ siê jeden z przewodów, który przecieka³
Henry Ford
Nie mam kiedy zajrzec do auta...duzo pracy w pracy.Opisze do konca jak uda mi sie uwiklac z tym problemem...zagladaj tu czasem w update...pozdrawiam
Plyn sprawdzony i jest na odpowiednim poziomie, odkrecilem dzis nadkole i znalazlem mase czujników. ..teraz,ktory to czujnik jest odpowiedzialny za b³±d....??