Nie¼le :DZamieszczone przez Johnny_Bravo
Jeszcze takich nie widzia³em.
Nie¼le :DZamieszczone przez Johnny_Bravo
Jeszcze takich nie widzia³em.
monster_pl
Tak samo bêd± siê wychylaæ seryjne g³o¶niki z pó³ki, wiêc akurat to jest ¿aden wyznacznik.
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms
A kto powiedzia³ czy stwierdzi³ ¿e to jest wyznacznik ?Zamieszczone przez cursor
Wrêcz przeciwnie
A co do seryjnych to "pierdz±" przy du¿o mniejszym wychylaniu ;) choæ wiadomo ¿e praca g³o¶nika zale¿na jest od tego w czym pracuje, w jakiej skrzynce.Zamieszczone przez YBSA
To ¿e pierdz± wcale nie oznacza i¿ jest co¶ nie tak z g³o¶nikiem. Akurat w e38 stawia³bym na zbyt slaby wzmacniacz...
- mamo, mamo, dlaczego ci ludzie klêkaj±?
- bo to jedzie BMW e38 synku...
-------------------------------------------------
///M-Sport Individual
Za s³aby wzmacniacz ? One "pierdz±" - "zatykaj± " siê czasem ju¿ przy basie na poziomie zerowym, i zmniejszeniu najni¿szej czestotliwo¶ci w korekcji, w zalezno¶ci od d¼wiêków w utworze i poziomu g³o¶no¶ci, a co dopiero jakby mia³y mocniejsze zasilanie, wtedy to w tonacji bas musia³by chyba byæ ca³kiem na minus.Zamieszczone przez YBSA
Ciekawe bo u mnie tego nie ma.
///M-Sport Individual
U mnie jest tak... powiedzmy w g³ównych tonach bas na zero, w korekcji DSP najni¿sza czêstotliwo¶æ 80hz na + 5 nastêpna 200hz na -5 to w zalezno¶ci od utworu to do po³owy g³o¶no¶ci jest ok, choæ mog³oby byæ wiêcej ni¿szych tonów, a tak oko³o 2/3 g³o¶nosci zadarza siê ¿e w³a¶nie "pierdz±"- jak napisa³em w zale¿no¶ci od utworu. Nie ma skali g³o¶no¶ci wiêc mówi±c po³owa czy 2/3 mówie tak mniej-wiêcej z ods³uchu. Co do muzyki to s³ucham pop, takie dyskotekowe i wszêdzie gdzie ustawiam korekcje to najnizsze na maxa a kolejne ponizej zera a tu nawet nie daje do koñca na + 10 bo wtedy w tonacji musia³bym z basem zjechaæ na minus. To nie jest tylko u mnie co¶ nie tak bo u znajomego podobnie jest.
Nie do koñca masz racjê, bo gdyby wzmacniacz lepiej kontrolowa³ g³o¶niki, to wychylenie by³oby wyra¼nie mniejsze, a basu by³oby z tego tyle samoZamieszczone przez wojtas
Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms
Cursor uj±³ to do¶æ dobrze. Bardzo czêsto "harczenie" g³o¶ników jest b³êdnie interpretowane jako zbyt s³aba moc g³o¶nika. W wiêkszo¶ci przypadków z jakimi mam do czynienia wina le¿y po stronie wzmacniacza który de facto jest za s³aby i wprowadza g³o¶nik w przester. Najpro¶ciej wyja¶niæ to tak: spróbujcie bezpo¶rednio pod³±czyæ pod radio samochodowe jaki¶ du¿ej mocy subwoofer, w radiu ustawiæ bas na +10 i podkrêciæ mocno ga³kê g³o¶no¶ci. Nie trzeba t³umaczyæ ¿e g³o¶nik pomimo zapasu swojej mocy wpadnie w przester i zacznie harczeæ. Przy d³u¿szym takim "graniu" ulegnie deformacji cewka co w konsekwencji doprowadzi do nieodwracalnego uszkodzenia g³o¶nika.
///M-Sport Individual
Gdybym mia³ bas poustawiany w górnych poziomach to zgodzi³bym siê ale ja basu wcale nie mam podkrêconego. Jaki¶ czas temu wymienia³em w E36 oryginalne g³o¶niki (nokie) na JBL GTO. Oryginalne g³osniki mo¿e nie tak samo ale podobnie zachowywa³y sie jak te w E38 niby subwofery. Po wymianie efekt by³ taki ¿e te JBL gra³y du¿o ³adniej, bas by³ przyjemny, tylko by³o go ma³o, i nawet jak da³o sie bass na maxa w radiu to nie charcza³y, nie pierdzia³y, JBL by³y duzo mocniejsze od oryginalnych i wzmacniacz by³ do nich za s³aby, jak pod³±czy³em je pod wzmacniacz to efekt jest dosæ dobry. Ja jestem tego zdania ¿e te w E38 na pó³ce s± za s³abe a przede wszystkim marnej jakosci.