co do wisko to wydaje mi się że przy otwartej masce ciężko jest żeby od razu załączyło się z wiadomych przyczyn ciepło silnika ucieka górą no chyba że na zewnątrz jest upał 30C
co do wisko to wydaje mi się że przy otwartej masce ciężko jest żeby od razu załączyło się z wiadomych przyczyn ciepło silnika ucieka górą no chyba że na zewnątrz jest upał 30C
jak będziesz trzymał visko ręką i zapalisz auto i poczekasz aż się załączy to napewno ci nie urwie ręki tylko poczujesz duży opór ,ale przy zagrzanym i chodzącym silniku gdzie visko jest załączone na twojim miejscu nie próbował bym zatrzymać wiatraka.Co do twojich dolegliwości z temperaturą i wymienionych części nic nie napisałeś o chłodnicy .Może masz ją poprostu lekko przypchaną i dlatego ci lekko temperatura skacze.
chlodnica byla czyszczona :) juz doszedlem do przyczyny, mialem padniety albo nie ten czujnik ale nie od temperatury (niebieski ) tylko ten obok CZARNY kupilem nowy i jest wszystko w normie ksiazkowo.koszt czujnika 40zl
Witam
Mam ten sam problem, ten czarny czujnik to który ? bo u mnie są trzy obok siebie w tym dwa czarne
Pozdrawiam
Czasem nie powinien załączyć się wiatrak od klimy jak jest wysoka temperatura silnika ??
Bo u mnie tak jest jak tylko lekko wychyli się skazówka temperatury po za pion to się załancza wentylator elektryczny ( klima wyłączona ) a wisko działa idealnie !
Było E30 325 , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540 :)
Jest E38 740IA
Grześ sprawdź to , odbiega od normy by wskazówka wychylała się ponad pion, po co przegrzewać silnik ? Moze to jakaś pierdoła, której konsekwencje mogą być poważne.Zamieszczone przez G-R-Z-E-Ś
to visco nie działa Ci idealnie tylko kiepsko. U mnie też tak było przed regeneracja visca. Dolej mu tego oleju i będzie idealnie.Zamieszczone przez G-R-Z-E-Ś
Panowie ale to był w największy upał i stałem w zaje..... korku , a co do visca to nie mam żadnych zastrzeżeń bo spina idealnie
Było E30 325 , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540 :)
Jest E38 740IA
Przy upalaniu kręceniu bąków powinna trzymać pion (uchylona maska) a co dopiero podczas jazdy w korku :)Zamieszczone przez G-R-Z-E-Ś
a jak odpalasz rano i zaraz przegazujesz to słyszysz dźwięk jak z autubusu lub ciężarówki? :)Zamieszczone przez G-R-Z-E-Ś