A u mnie nie chciało puścić i nie puściło - a chciałem zdjąć do wymiany termostatu.
Niestety. A termostat było trudno wymienić ale się udało bez zdejmowania wentylatora.
A u mnie nie chciało puścić i nie puściło - a chciałem zdjąć do wymiany termostatu.
Niestety. A termostat było trudno wymienić ale się udało bez zdejmowania wentylatora.
t y l k o . . .
Ex: Fiat 125p 1990, e34 m50b20: 1992
Chyba będę musiał skorzystać z rady. Z resztą w warsztacie może się przydać do różnych rzeczy.
t y l k o . . .
Ja wykorzystałem łyżkę do opon. Świetnie się wpasowała między śruby 6mm od koła pasowego. Jak się zablokuje skutecznie pompę wody to musi puścić. Cała sztuka to zablokować skutecznie.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Dokładnie. Pospawałem sobie nawet klucz obejmujący śruby pompy - ale pomysł był słaby i klucz się wygiął a śruby poluzowały. Spróbuję zrobić taki specjalistyczny klucz do ściągania wiskozy - opis rozmiarów już mam.
t y l k o . . .
ja niczym nie podpieram zakladam dosyc dlugi klucz pozniej w niego mlotkiem i sie odkreca zawsze
Odkręca się zawsze do pierwszego ciężkiego przypadku.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...rs_rule_id=201 taka wiskoza bedzie dobra do e38 744i m62b44?
bo mi padlo lozysko ze caly wiatrak lata jak chce
Też miałem srl przez dwa miesiące. Często się załącza aż w końcu się zblokowalo na amen i musiałem wymienić razem z prawie nowa pompa bo viskoza zajezdzila łożysko.
Z Srline nic nie warto :)