Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Problem ze skrzynią 5HP24

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar cutthr0at
    BMW
    735i 99'

Cytat Zamieszczone przez lukasz740
    No to i ja podepnę się pod temat. W czasie powrotu ze zlotu z Lichenia, po zjechaniu z autostrady, skrzynia w trybie D przerzucała biegi tylko między 1,2 i 3. Bieg czwarty pojawiał się dopiero, gdy auto rozpędziło się do około 150km/h - czyli w momencie, gdy 3 bieg się kończy, jak przy kickdownie.
    Problemu żadnego nie ma, gdy auto jest jeszcze stosunkowo zimne, dodam nawet, że do tej pory tylko jednego dnia taki problem wystąpił, ale nie jeździłem ostatnio dużo i daleko i nie mam porównania.- http://usterki.hobby-elektronika.eu/jvc.html
    Czekam na interfejs i jak będę wiedział coś konkretnego, to napiszę, niemniej jednak dziwi mnie fakt, że skrzynia nie wywala żadnego błędu i gdy awaria nastąpi zmienia biegi (ale tylko 1,2 i 3 - na steptronicu też 4 i 5 włączyć nie można - cyferka na chwilę się zapala, po czym znowu przechodzi na 3 bez zmiany biegu).
    Niemniej jednak, gdy ktoś ma jakieś sugestie, to chętnie wysłucham.
    Pozdrawiam,
    Łukasz.
    Mi też się to przydarzyło, nawet kilka razy. Przeważnie dzieje się tak, gdy jeżdżę powoli, lub za długo stoję w korkach. Najpierw auto traci 4 i 5 bieg jak jadę dalej to 3 a na końcu zostaje 1. Postoi z 10 minut i można jechać normalnie, aż znów problem nie wystąpi. Temperatura silnika w normie max 108C ale wiatraki wtedy kręcą się na maksymalnych obrotach więc podejrzewam, że może to być związane z temperaturą oleju w skrzyni(był zmieniany w lipcu). Temat o ile dobrze pamiętam był już poruszany na forum i dotyczył 750. Oglądałem chłodnice oleju ale nie wiem co może być z nimi nie tak. Jak będę w Polsce mam zamiar odstawić auto do serwisu na kilka dni więc mam nadzieję, że coś wymyślą.
    Ostatnio edytowane przez cutthr0at ; 29-07-2015 o 08:28

Uprawnienia umieszczania postów