Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 21

W±tek: STAG 300, Opinie, Gdzie instalowaæ.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    E38 740i
    Sk±d
    Warszawa

STAG 300, Opinie, Gdzie instalowaæ.

Witam!

Du¿o siê na forum czyta pozytywów o instalacji STAG300, wiêc zdecydowa³em siê na w³a¶nie ten model. Ostatnio jednak zadzwoni³em do jednego z gaziarzy z okolic Warszawy poleconego przez jednego z u¿ytkowników forum i on odradzi³ mi Staga(powiedzial ze po 40 ty¶ zaczynaja sie z nimi problemy i ze on czesto wywala stagi i zmienia na inne :) ). Polecil mi jakas inna instalacje w podobnym przedziale cenowym 3500PLN.
    Stad moje pytanko do Was. Jak spisuja sie wasze STAGi? Najbardziej bede wdzieczny za opinie tych ktorzy przejechali ponad 15 tys. km.

Poleciacie jakiesz zaklady ktore maja doswaidczenie ze STAG 300 w BMW?(najlepiej z mazowsza).

Na co zwrocic uwage? Niektorzy na forum podaja konfiguracje osprzetu ktory wspolgra ze STAG 300. Podejrzewam ze kazdy gaziarz bedzie proponowal cos troszke ionnego co on glownie zaklada.

Pozdrawiam!

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    e38 735
    Sk±d
    boleslawiec
    jest to nieprawda ze stagi po 15tys nawalaja, chyba ze ktos montaz spierniczyl. e38 735 ojca 2 lata na stagu 60tys km zrobione i tylko raz filterki wymienione, moja 740 od 4m-c 10tys km i wiele innych aut. nie mowie tego dlatego ze proponuje stagi bo mozemy zalozyc dowolna instalacje jaka ktos sobie wybierze ale po prostu doradzam jako uzytkownik staga 300, zaloz u kogos kto sie zna na tym a nie bedziesz zalowal, placic za prinsa 6300zl do v8 w e38 to moim zdaniem wyzucone pieniadze skoro mozna polowe taniej zaplacic i tez jezdzic tak samo. zreszta stag posiada nowsze normy spalin itd niz nawet prins, niedlugo nawet wyjdzie nowy stag z podgrzewanymi listwami wtryskowymi, mapa 3D itd.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    E46 328Ci
    Sk±d
    Wroc³aw
    Ja na swojej zrobi³em przez rok 35tys i oprócz rzeczy które spieprzyli przy monta¿u nie zauwa¿y³em nic nowego - pali tyle samo, zbiera siê tak samo, nic nie odpad³o, nie zepsu³o siê ;) Gdyby jeszcze by³a zak³adana przez ludzi którzy bardziej ogarniaj± temat by³oby super :)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2007
    BMW
    e38 735
    Sk±d
    boleslawiec
    dokladnie na staga ktos pluje jak jest partacz i tyle

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Warka
    Ja zrobi³em na Stagu300 jakie¶ 50ty¶ i te¿ dopiero raz wymieni³em filterki, powiem tylko tyle ¿e jak bym zak³ada³ do drugiej V'ki gaz, to napewno u tego samego go¶cia i t± sam± instalke, O! problemów

Vip Vip
    Do³±czy³
    Jul 2008
    BMW
    by³o e32 m60, teraz po¿yczam matiza od ¿ony
    Sk±d
    Kraków
    stag jest dobry je¶li porz±dny gaziarz go montuje - ot co...i ca³a tajemnica.

Prawd± jest ¿e to nie jest jaka¶ markowa instalacja, ale cena jest atrakcyjna, a jak bêdzie marny gaziarz, to nawet prinsa spieprzy!

Wiêc rodzajem instalacji siê za bardzo niepotrzebnie nie przejmuj. Znajd¼ porz±dnego gaziarza i wtedy siê dogadasz o rodzaju instalacji.
    Sam co prawda mam troszkê dro¿sz± instalacje, ale montowa³ mi go¶ciu co wie z której strony to ugry¼æ :)
    Okres i wyp³ata... jedno i drugie jest co miesi±c, a jak nie ma to znaczy, ¿e kto¶ was zdrowo wyrucha³...

Vip Vip Awatar Thomsen1
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    728i
    Sk±d
    Zawiercie/Kielce
    Te¿ ¶migam na stagu 300-6 bodaj¿e i nic siê specjalnego nie dzieje zmiana filtrów i tyle (nawet trochê czasowo przecholowana) zu¿ycie gazu w porywach do 13 litrów , dolna granica to u mnie 10l/100 km. silnik 2.8 , manual 96 rok. Zu¿ycia benzyny nie znam bo odrazu za³ozy³em gaz. Aha, ciê¿ko jest podobno zkalibrowaæ diodowy wsaznik ilo¶ci gazu -u mnie zawsze wskazuje full dlatego tankujê sie z kilometrów ¶rednio robiê 350 km na ok 40 litrach ( z tym ¿e gazu nie wypalam do koñca) , jeszcze jedno: przy mrozach rzêdu -20 stopni , gdy silnik nie osi±gn±³ temp. pracy to po prze³±czeniu na gaz nie pali³ 1 cylinder gdy z³apa³ temp. ( strza³ka temp na ¶rodku ) wszystko wraca³o do normy, pyta³em w warsztacie zalecono wymianê ¶wiec , zrobiê to w przysz³ym tygodniu. Co nie zmienia faktu ¿e bryka obecnie chodzi jak zegarek . Zrobi³em na gazie 30 ty¶ km.

Bêdziesz Mia³ W_ _ _ _ _ _ e

Cytat Zamieszczone przez Miêsny
    Ja zrobi³em na Stagu300 jakie¶ 50ty¶ i te¿ dopiero raz wymieni³em filterki, powiem tylko tyle ¿e jak bym zak³ada³ do drugiej V'ki gaz, to napewno u tego samego go¶cia i t± sam± instalke, O! problemów
    Dzieki Miêsnemu i Ja mam staga 300 plus montowa³em w Legionowie Tam gdzie Miêsny zero problemów POLECAM :medit:
    Cеребряный бумер

20'' inch ALPINA Wheels

Moje Przywitaj sie ;D http://7er.pl/showthread.php/2460-e3...ighlight=Witam

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Warka
    Aktualnie instalacjia ma przejechane przesz³o sto ty¶. wymieni³em reduktor i muszê zaj±æ siê listwami, my¶lê ¿e ¿ywotno¶æ ok

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Maniekk
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    e38 740 i
    Sk±d
    Zielonka WWL
    Cytat Zamieszczone przez -czarek-
    Cytat Zamieszczone przez Miêsny
    Dzieki Miêsnemu i Ja mam staga 300 plus montowa³em w Legionowie Tam gdzie Miêsny zero problemów POLECAM :medit:
    Mia³em w A6 staga 300 i nie by³o ¿adnych problemów , a w Legionowie montowa³ gaz do swojej Buni mój brat i równie¿ by³ bardzo zadowolony. Z tego co pamiêtam mia³ butle w kole zapasowym na 65 litrów , a u mnie jest 55 :|
    Oprócz tego kilka osób nie zale¿nie chwali³o instalacje staga montowane w Legionowie wiêc chyba siê tam znaj± na swojej robocie :)
    B êdziesz
    M óg³
    W yprzedzaæ

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •