...piąta przyczyna,źle spięty wał np. po wymianie podpory.Jarek88 jest to efekt palenia gumy(przynajmniej w tym przypadku),nie trudno się domyśleć,że na cały układ napędowy jest poddawany ogromnym przeciążeniom.
...piąta przyczyna,źle spięty wał np. po wymianie podpory.Jarek88 jest to efekt palenia gumy(przynajmniej w tym przypadku),nie trudno się domyśleć,że na cały układ napędowy jest poddawany ogromnym przeciążeniom.
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
Czy uszkodzony łącznik elastyczny może powodować wibracje wału w pewnym zakresie obrotów? (ok 1500-2500 rpm) Miałem wymienianą podporę ale niewiele pomogło, wibracje mam dalej.
miałem ten problem w124 ze bicia były własnie w zakresie 1500 - 2500 i to były własnie te łączniki. w mietku nie ma podpory. wiec wymieniłem dwa te gumowe łączniki i jak by ręką odjął
Jeszcze zauważyłem że podczas jazdy pod górę wibracje są znacznie mocniejsze, aż w całym aucie dudni. Czy to też jest objaw tego łącznika?