Cytat Zamieszczone przez 525d
I jeszcze chcia³bym wiedzieæ czy ¿eby wsadziæ tu nieoryginalne radio trzeba przerabiaæ oryginaln± kostkê w aucie?
Wystarczy przej¶ciówka z BMW na ISO, a pó¼niej z iso na konkretne radio(t± dostaniesz do radia)

Cytat Zamieszczone przez 525d
Mam problem z systemem audio w mojej 7er, mianowicie wiem, ¿e seryjne audi jest w e38 bez DSP nieciekawe, ale w mojej 7er jak podg³o¶nie radio na 80 % mocy to zaczyna trzeszczeæ, po prostu ju¿ chyba nie wydala albo ono albo g³o¶niki albo i jedno i drugie. Radio to najprostsze na kasety bmw buissnes rds Basy mam ustawione na 80%, wysokie tony równie¿ tak samo, balans po równo wszêdzie. I teraz pytanie czy to ju¿ g³o¶niki s± zu¿yte czy radio ich nie ci±gnie bo ma za ma³± moc.
A co siê dzieje, jak ustawisz wszystko na zero i wy³±czysz loudnes(nie pamiêtam czy takowy jest u ciebie)? Problemem mog± byæ zarówno koñcówki w radiu, które nie wyrabiaj± i przesterowuj± siê, jak i g³o¶niki, które po prostu dostaj± ju¿ za du¿ego wychylenia ni¿ pozwala im konstrukcja.

Ostatnio s³ucha³em e46 ze zmienionym radiem na alpine CDE-113BT(czy jako¶ tak, nie pamiêtam tych oznaczeñ). G³o¶niki by³y seryjne. Zauwa¿alna poprawa na plus.