Zamieszczone przez BOSS
Według instrukcji ZF do 5hp18 z czarną naklejką leje się dexron III do zielonej LT 71141 który jest olejem rzadkim i dlatego czuć kiedy zmienia bieg jak olej się rozgrzeje bo na chłodnym jest nie możliwe do wyczucia jedynie po liczniku obrotów widać że zmieniła bieg.
instrukcja
-------------------------------------------------------------------------------------------
Więc wymieniłem olej statycznie wraz z filtrem i uszczelką. Automat wrzuca biegi praktycznie nie wyczuwalnie. Po podpięciu brak jakichkolwiek błędów. Istnieje inny problem z wrzucaniem 4 i 5 biegu. Na przykładzie ruszam dynamicznie nie zależnie czy wciskam kick down auto zmienia biegi płynie do trójki i gdy na trójce jadę około 110 -120 i przy 5 tys obrotach sam puszczam pedał gazu lub ustawiam go w taki pozycji by auto nie zwiększało obrotów to przy tych czynnościach automat nie wrzuca wyższego biegu. Auto wrzuca dopiero 4 i 5 po przekroczeniu 6 tys obrotów lub gdy wrzucę mu blokadę biegu 4 i spowrotem na D wtedy odrazu wrzuca 4 i po sekundzie 5(skrzynie bez tip tronica). Jeżeli przyspieszam z pedałem do połowy zakresu to idzie równo do 4 biegu i zbytnio nie chce wrzucić piątki mając np 3,5 tys obrotów i około 120 na godzinę i jeżeli mu odpuszczę gaz lub ustawie pedał gazu tak by nie zwiększał obrotów to nie wrzuci 5. Jeżeli wrzucę mu blokadę 4 i spowrotem na D to też nie wrzuca 5. Piątka się dopiero załącza przy około 4 tys obrotów 140 na godzinie i braku przyspieszania. Jeszcze nadmie że auto spokojnie osiąga ponad 200.
Może wiecie co dolega mojej skrzynce. Czy może mieć na to wpływ że z tyłu mam opony 255 na 45 r18 a z przodu 235 na 50 r18?
MOD:Edytuj posty.

Odpowiedz z cytatem