A czujnik położenia przepustnicy masz sprawny? Jeśli biegi są zmieniane przy zbyt wysokich obrotach to najczęściej leży wina w tym elemencie. Szczególnie że skrzynia nie łapie błędów.
Pozdro
A czujnik położenia przepustnicy masz sprawny? Jeśli biegi są zmieniane przy zbyt wysokich obrotach to najczęściej leży wina w tym elemencie. Szczególnie że skrzynia nie łapie błędów.
Pozdro
Wygląda na to że wszystkiemu były winne opony zmieniłem na R 16 235 na 65 i problem z wrzucaniem 5 i 4 ustały :D
A co maja przepisowe dla E38 opony do pracy skrzyni?? :shock:Zamieszczone przez x-factor
Mysle ze to jednak nie tedy droga...
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
To nie wiem jakie jest inne wytłumaczenie tego że odrazu po wymianie opon znika problem z wrzucaniem 5 i 4 ? Teraz ciężko się zorientować kiedy auto zmieniło bieg nie patrząc na obrotomierz.Zamieszczone przez BOSS
witam!mam podobny problem,skrzynia zmienia na 5 dopiero po kilkunastu sekundach przy obrotach około3tys obrotów.
ALE MAM INNE PYTANIE.MAM SKRZYNIE 5HP 18,ZERWAŁEM PODUSZKĘ POD SKRZYNIA I TERAZ TAK, MECHANIK MI MÓWI ŻE PODUSZKA JEST JEDNA POD TĄ SKRZYNIĄ(DUŻO WIĘKSZA NIŻ TE CO WIDZIAŁEM NA SZROTACH) A SZUKAJĄC JEJ PO SZROTACH WSZYSCY MÓWIĄ ŻE SĄ 2(WŁAŚNIE TE MNIEJSZE)GDZIE MOGĘ KUPIĆ TAKĄ PODUSZKĘ?
http://www.realoem.com/bmw/partgrp.d...11&hg=22&fg=10
Tutaj znajdziesz wszystko najlepiej wybierz model po VIN i nie pisz z CapsLockiem
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
ok.dzięki