-
Zaawansowany Użytkownik
Mi sie pomysł podoba i chciałbym u siebie zrobić odpalanie z knefla :D
-
Doświadczony Użytkownik
Da rade, trzeba by tylko kupic przycisk i zamowic odpowiedni modul. Mam magika ktory to zrobi.
Tylko co z otwieraniem auta?
-
Zaawansowany Użytkownik
co do aut z bezkluczykowym dostepem, to blokada kierownicy jest zalaczana przez elektryke - cewka czy cos w ten desen, dostaje impuls po wlaczeniu zaplonu i odblokowuje kiere, analogicznie w druga strone, wylaczasz -> blokuje kierownice. W e38 jest to mechanicznie, przekrecacjac kluczyk podnosisz zapadke, i po problemie, z tym bylby mysle problem, choc na pewno daloby rade cos wykminic. Szkoda tez deaktywowac IMO, w koncu po to jest aby dzialalo. Taki przelacznik mysle ze znacznie ulatwilby kradziez auta.
-
Doświadczony Użytkownik
Po co krasc e38? Ktos je kradnie jeszcze? Mysle że jak już to na lawete.
Ja bym optowal za odlaczeniem blokady kierownicy a uzywaniem kluczyka jako pilota czyli wkladamy do stacyjki tylko po to żeby aktywowac immo. Z dzialajacym mamy te pewnosc że auta nikt nie odpali guzikiem bez kluczykow :)
-
Zaawansowany Użytkownik
no tu racja, bez zaplonu tez nie zmienimy biegu, ale wlozenie kluczyka tez zajmuje troche czasu i wg mnie ergonomiczniej juz w tym przyadku jest po prostu go przekrecic i odpalic, a tak wkladasz i jeszcze tym przyciskiem sie bawisz.
-
Doświadczony Użytkownik
Ale zobacz że wtedy żeby np posluchac radia nie bawisz się z tym kluczykiem to samo diagnostyka itp... Mozna zrobic bez problemukeyless go - przycisk aktywuje się kiedy samochod jest otwarty i jakies tam urzadzenie w Twoim portfelu w poblizu. Wtedy wyjmujesz że stacyjki ten pierscien, przyklejasz do niego transponder z kluczyka i chowasz gdzies jak najglebiej. Urzadzenie keyless aktywuje zasilanie pierscienia zczytujacego transponder tylko kiedy urzadzenie jest w poblizu i w ten sposob immo dziala.
Mam tylko obawy o to że bede się bawil w momencie kiedy bede cos robil przy aucie czy chcial kogos zostawic w srodku i zapomne o tym a auto się zamknie... :D
Ostatnio edytowane przez Michal750 ; 19-03-2012 o 18:54
Uprawnienia umieszczania postów