Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 83

Wątek: Kilka pytań odnośnie 740d.

Zaawansowany Użytkownik Awatar YBSA
    BMW
    730d 2001r.
    Witam. Spalanie mam takie jak napisałem. Jeżdzę autem naprawdę powoli, w trasie rzadko przekraczam 100km/h. Po prostu lubie spokojną cruisingową jazdę ;-) Przyspieszenie tak jak pisałem mierzyłem "łopatologicznie" stoperem. Dane techniczne podają 8,1s także od razu widać że gdzieś popełniłem błąd. Jeżeli chodzi o te anomalia auta to tak jak opisywałem wyżej: z miejsca samochód ZAWSZE ciągnie tak jak powinien. Najgorzej jest w trakcie jazdy, jak np. chce wyprzedzić- wciskam gaz i nic sie nie dzieje- samochód jedzie tak jak jechał pomimo że wskaźnik ekonomizera idzie w prawo. Przy wciśnięciu pedału w opór (bez kick downa) skrzynia redukuje bieg i dopiero samochód katapultuje się w przód.

Vip Vip
    BMW
    E38- 740D 1999r.p.
    stawiam na przepływki 99% :) miałem identyczne objawy :( po wymianie 2szt auto rakieta :) odżyło no i spalanie się unormowało :)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Jack
    stawiam na przepływki 99% :) miałem identyczne objawy :( po wymianie 2szt auto rakieta :) odżyło no i spalanie się unormowało :)
    Przy 3.0d miałem bardzo podobnie, bez redukcji auto nie szło do przodu.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    dobra dzisiaj na a4 zrobilem spalanie 8,8 litra na 19 calowej feldze 5 osob i bagaznik gratow do auta brata. predkosc 110 km/h juz mnie skrecalo jak sejaki mnie wyprzedzaly, nigdy wiecej takiej jazdy. mozna dolac do zbiornika litr ropy wiecej to jest 4,5zł, a nie utrudniac normalnym uzytkownikom zucia poprzez wleczenie sie :) zawsze klnę pod nosem na takich ludzi jak ja dzisiaj byłem
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez szczurek
    dobra dzisiaj na a4 zrobilem spalanie 8,8 litra na 19 calowej feldze 5 osob i bagaznik gratow do auta brata. predkosc 110 km/h juz mnie skrecalo jak sejaki mnie wyprzedzaly, nigdy wiecej takiej jazdy. mozna dolac do zbiornika litr ropy wiecej to jest 4,5zł, a nie utrudniac normalnym uzytkownikom zucia poprzez wleczenie sie :) zawsze klnę pod nosem na takich ludzi jak ja dzisiaj byłem
    przy 90km/h zejdziesz poniżej 8 jadąc samemu :) hehe

A ogólnie te sejkole powyżej 110 palą tyle samo droższej benzyny :)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez szczurek
    A kto Ci kazał jechać 110 km/h przy 160km/h też spala tyle co napisałeś, trzeba umieć jeździć automatem ;P
    Albo faktycznie macie coś nie tak z układem paliwowym lub doładowania :/
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    coboss sugerujesz ze silnik pali tyle samo oleju napedowego przy około 600 obrotach wiecej???? moim zdaniem sie mylisz. dostałbys nobla jakbys zrobil silnik spalinowy, który przy różnej prędkości obrotowej pali taka sama ilość paliwa
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Z00FY
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Ponar
    Panowie! Chyba z żaglem jeździcie albo ja mam ciągle pod górę. 12 l w mieście 730d musi spalić
    Jeździłem e39 530d w korkach krakowskich w godzinach szczytu, na klimie więcej niż 10l w mieście nie przekroczyła. Trasa oscylowała na poziomie 6,5 l. Jeśli mechanika i podzespoły są ok i auto jest zdrowe to 12 litrów z 3.0d to jest butowanie albo cały czas pod górkę.

Zaawansowany Użytkownik Awatar YBSA
    BMW
    730d 2001r.
    Dziś przegoniłem swoje 740d na trasie. Przy 140 komp pokazuje 8,2L i realnie też tak wyszło. Czyli tragedii nie ma. Słoneczka moje ;D jeszcze dwa lamerskie pytania: na kierownicy po prawej stronie są przyciski tempomatu. Do czego służy przycisk z ikonką licznika i kreseczką? Przy przełączniku sterowania lusterkami, dokładnie przy suwaku wyboru lusterka, po lewej stronie jest kwadratowy przycisk- do czego on służy?[/quote]

Zaawansowany Użytkownik Awatar szajboos
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    Cytat Zamieszczone przez YBSA
    na kierownicy po prawej stronie są przyciski tempomatu. Do czego służy przycisk z ikonką licznika i kreseczką?
    Do powracania do zadanej prędkości. Jak jedziesz z włączonym tempomatei i przyhamujesz to potem naciskasz ten przycisk i autko samo przyspieszy do zadanej prędkości

Cytat Zamieszczone przez YBSA
    Przy przełączniku sterowania lusterkami, dokładnie przy suwaku wyboru lusterka, po lewej stronie jest kwadratowy przycisk- do czego on służy?
    Do składania lusterek zewnętrznych ;)

Uprawnienia umieszczania postów