PW
PW
Słuchajcie, a gdy po jakiś miesiącu od zakupu stwierdzimy, że np. silnik bierze olej w nadmiernych ilościach to można to podciągnąć pod wadę ukrytą?
Prowadzę swoje życie, a nie BMW ...
A wiesz jakie sa "normy" zuzycia oleju dopuszczalne przez producentow?? ;)Zamieszczone przez Ventola
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Oj kolego współczuje takiej miny. Auto na 90% pływało skoro masz problemy z elektryką silnika i klimą (tu raczej rozlanie butelki wody w aucie nie miałoby wpływu). Poinformuj ich o twoim zamiarze zgłoszenia za kilka dni sprawy na policję i do sądu. Z reguły pomaga na cwaniaków ;)
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack
Właśnie że ludzie to nie cwaniacy.Jak pisałem małzeństwo po 30 z małym dzieckiem.
Tak się składa, że wiem dlatego użyłem zwrotu "w nadmiernych ilościach", czyli np. litr na 1000 km. Co w takim przypadku, czy podchodzi to pod ukrytą wadę.Zamieszczone przez BOSS
Z tego co wiem to w dużych silnikach litr jest chyba nawet normą :) Większe ilosci to juz widać z tłumika :)Zamieszczone przez Ventola
No wlasnie widac ze jednak nie wiesz...Zamieszczone przez Ventola
1,5L na 1000km to jeszcze wg wielu producentow NORMAwiec o dziwo litr to jeszcze duzo za malo... wiec niewiele wkoralbys nawet przy nowym aucie :( smutne ale niestety prawdziwe.
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
To chore jakies jest. CZyli według fabryki jak wleję od wymiany do wymiany około 10 litrów!!!!! oleju, to jeszcze jest norma???? Chore i niezrozumiałe dla mnie.Zamieszczone przez BOSS
B M W
Staram się pisać poprawnie po polsku.
W moim przypadku chodziło o silnik m52 w 520i, a uszkodzona była prowadnica zaworów.