Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Cylinderki w 4-ro tloczkowym zacisku

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Dziewczynka :hah: :hah: ale juz z kims chodze :)

Cytat Zamieszczone przez ELVIS
    Dziewczynka
    To teraz rozumie Twoje obruszenie ;D ;D

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    Elvisku litości ... O ring i tłoczek ... Genialne uszczelnienie nie wiem czy zauważyłeś ale to jest tylko zestaw naprawczy do samego tłoczka ... Zapytaj tych misiaków w AP czy nie mają w Ferrodo czegoś takiego jak zestaw naprawczy do Iveco z określeniem w nawiasie BREMBO , a się zdziwisz ,jak nie znajdą to powiedz im ,ze są borowikami bo już 2 lata temu w systemie to mieli :)

Teraz mi opisz jak z tego twojego magicznego zestawu oringów jesteś w stanie wyczarować coś co uszczelni zacisk rozpołowiony ( czyli rozłożony na 2 części ) nie myl tego ze zdemontowanym tłoczkiem :) Ten punkt uszczelnienia jest najważniejszy chłopie.

Rureczki do BMW to zaproponowałeś pierwszy TY w swoim zestawiku naprawczym wiec możesz sobie pisać coś na Białystok jak Ci nie pasi , jeśli masz inne problemy emocjonalne i nie wiesz jak odpisać na poziomie to pisz do BRAVO - tam Mariola odpowie na każde twoje pytanie...

Dla mnie nie jesteś człowiekiem do rozmów na wystarczającym poziomie.

Nadal twierdzę ,że nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz :)
    Ostatnio edytowane przez Greg38 ; 17-01-2011 o 00:46

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez Neuf
    Elvisku litości ... O ring i tłoczek ... Genialne uszczelnienie nie wiem czy zauważyłeś ale to jest tylko zestaw naprawczy do samego tłoczka ... Zapytaj tych misiaków w AP czy nie mają w Ferrodo czegoś takiego jak zestaw naprawczy do Iveco z określeniem w nawiasie BREMBO , a się zdziwisz ,jak nie znajdą to powiedz im ,ze są borowikami bo już 2 lata temu w systemie to mieli :)

Teraz mi opisz jak z tego twojego magicznego zestawu oringów jesteś w stanie wyczarować coś co uszczelni zacisk rozpołowiony ( czyli rozłożony na 2 części ) nie myl tego ze zdemontowanym tłoczkiem :) Ten punkt uszczelnienia jest najważniejszy chłopie.

Rureczki do BMW to zaproponowałeś pierwszy TY w swoim zestawiku naprawczym wiec możesz sobie pisać coś na Białystok jak Ci nie pasi , jeśli masz inne problemy emocjonalne i nie wiesz jak odpisać na poziomie to pisz do BRAVO - tam Mariola odpowie na każde twoje pytanie...

Dla mnie nie jesteś człowiekiem do rozmów na wystarczającym poziomie.

Nadal twierdzę ,że nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz :)

> Neufiku .... w Twojej firmie AP nie mieli o tym pojecia ,podobnie jak Ty ,bo podajesz tylko jakies ogolne wiadomosci ,zero konkretow :)

> Ne musisz mi tlumaczyc co jest w takim zacisku najwazniejsze ,to tylko hydraulika i tak samo jest wazne uszczelnienie tloczka jak i szczelnosc zacisku :)

> Widze dalej ,ze nie kumasz czaczy ,piszac o rurce mialem na mysli rurke jaka laczy obydwie polowki zacisku ,nie mozna jej nie zauwazyc :) i ta laczaca rurka jest tak samo wazna jak uszczelnienie tloczka i zacisku w polowie :)

> O rurkach ze sklepu Ty zaczales pisac ,wiec nie pisz mi farmazonow o jakims poziomie bo mnie smiech ogarnia.
    > Przyhamuj troche kolego bo caly czas jestes agresywny ,zamien te agresje na konkretnie informacje jakie potrzebuje nasz kolega :)

> p.s, nie mam nic do Bialegostoku miasto jak kazde :) ale buractwo mnie wkurza

> Panie Komando dziewczynka jest spokojna ;D

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d e38
    Witam.
    Zakonczyłem naprawę osłony na jednym cylinderku zacisku hamulcowego. Wszystkim bardzo dziękuję za wymianę zdań. Mogę teraz podsumować naprawę.Uszkodzenie osłony przeciw - pyłowej ( bo tak się nazywa w BMW) zostało odkryte przy wymianie klocków i tarcz. W 730D E38 z 1999r zacisk jest 4-ro tłoczkowy systemu Brembo. Taki sam zacisk jest np. w BMW 728i. Cylinderki górne mają srednicę 44mm a dolne 40mm. Ułożone są parami naprzeciw siebie. Komplet osłon przeciw pyłowych na 4 cylinderki kosztuje w ASO BMW 105 zł za komplet na jedno koło. Można tez kupić w Intercarsie za 60 zł za komplet. Trzeba jednak szukac do zacisku BMW 728i, bo tak maja zapisane w Intercarsie. Chcac wymienic oslony tloczków lepiej jest rozpołowić zacisk, gdyż pierścień osłony gumowej jest metalowy i mocno osadzony. Po rozpołowieniu jest piękny dostęp do podważenia osłony i wyjmuje sie bez żadnego problemu , unikajac uszkodzeń pierścienie prowadnicy cylinderka przy próbach wyrwania osłony bez rozpoławiania zacisku. Potem oczywiście mając dobry dostęp po zdjęciu uszkodzonej osłony można sprawdzić dokładnie stan cylinderka i pozostałych cylinderków. Założenie prawidłowe nowej osłony jest wygodniejsze przy rozpołowionym zacisku. Rozpołowienie samego zacisku to odkręcenie 4 śrub i rurki przepływowej plynu hamulcowego z jednej połowy zacisku do drugiej. Oczywiście nic nie trzeba uszczelniać bo po rozkręceniu do siebie przylegają po prostu dwie płaszczyzny metalu i nic więcej.
    Pozdrawiam kolegów Waldek.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745iLi320i
    waldek, świetnie. Przyda się na przyszłość

Zaawansowany Użytkownik Awatar mati-e28
    BMW
    740i 99r. 320d 00r.
    a czy te zaciski brembo pracują na seryjnych tarczach i klockach czy moge sobie je zadoptowac np do 740i 99r

Uprawnienia umieszczania postów