Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Cylinderki w 4-ro tloczkowym zacisku

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d e38
    Wtaj Neuf.
    Mechanik upiera się , ze trzeba rozpolowic zacisk.Czy rzeczywiście da sie wyjąc bez rozpaławiania. Cylinderek nie jest zapieczony, chociaz chodzi z oporem.Boje się zeby czegos nie popsuł tym bardziej ze zacisk nie byl od nowości rozbierany. Proszę o dorade.

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Moja rada, zmień mechanika ;)
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    Nie gadaj z tym dzikim mechaniorem ... Blokujesz jakimś kluczem 3 tłoczki , wciskasz pedał w podłogę i tłoczek wychodzi u mnie wyszło i to bez bólu :)

Zmierz dla spokoju 1 część zacisku i na oko jak mocno chowa się tłoczek no i zobacz jaka jest dziura w miejscu pracy tłoczka :)

A jak on jest taki kozak to niech rozpoławia zacisk ale później na swój koszt go uszczelnia :) Przy takim układzie na pewno spuchnie gość bo silikonem może sobie uszczelniać wannę :P
    Ostatnio edytowane przez Greg38 ; 17-01-2011 o 01:48

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez Neuf
    Producent NK (z tego co pamiętam ) ale po roku innej roboty o numery już mnie nie pytaj ...

> No wlasnie ,nikt o takich reparaturkach z NK nie wie oprocz Ciebie ,wiec dla mnie nie istnieja :P

Tylko oryginal :) za kosmiczne pieniadze.
    Jesli chodzi o ropzlawianie zacisku ,to zaden problem ,obie strony laczy rurka ,albo oring ,jaki kupisz wszedzie :)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    A może po prostu kupić używane ceny za zadbane ok 200-250zł sztuka.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS
    Producent NK (z tego co pamiętam ) ale po roku innej roboty o numery już mnie nie pytaj ...

> No wlasnie ,nikt o takich reparaturkach z NK nie wie oprocz Ciebie ,wiec dla mnie nie istnieja :P

Jesli chodzi o ropzlawianie zacisku ,to zaden problem ,obie strony laczy rurka ,albo oring ,jaki kupisz wszedzie :)
    Chłopaku nie żartuj i nie wypisuj bzdur bo to robi się mało śmieszne ...

Jak nikt nie potrafił Ci znaleźć reperaturki z NK to idź do jakiejś bardziej rozgarniętej firmy ... podpowiadałem ,że to są takie same zaciski jak z 35-10 może po tym coś zakminisz :)

Skoro zacisk łączy tylko rurka którą kupisz w każdym sklepie to powiedz mi jak on po środku jest uszczelniony ?? Chyba takiego zacisku na oczy nie widziałeś i nie masz pojęcia o czym piszesz ... Kup sobie takie rurki i oringi i uszczelniaj swoje zaciski tak - powodzenia z uszczelnianiem zacisku rozpołowionego. Wtedy zobaczysz co to są za pieniądze za reperaturkę ...

Jeśli nie znasz tematu to lepiej nic nie pisz zamiast komuś bzdury doradzasz ...
    Ostatnio edytowane przez Greg38 ; 17-01-2011 o 01:47

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS

Chłopaku nie żartuj i nie wypisuj bzdur bo to robi się mało śmieszne ...

Jak nikt nie potrafił Ci znaleźć reperaturki z NK to idź do jakiejś bardziej rozgarniętej firmy ... podpowiadałem ,że to są takie same zaciski jak z 35-10 może po tym coś zakminisz :)

Skoro zacisk łączy tylko rurka którą kupisz w każdym sklepie to powiedz mi jak on po środku jest uszczelniony ?? Chyba takiego zacisku na oczy nie widziałeś i nie masz pojęcia o czym piszesz ... Kup sobie takie rurki i oringi i uszczelniaj swoje zaciski tak - powodzenia z uszczelnianiem zacisku rozpołowionego. Wtedy zobaczysz co to są za pieniądze za reperaturkę ...

Jeśli nie znasz tematu to lepiej nic nie pisz zamiast komuś bzdury doradzasz ...

Syneczku ,to od Ciebie bzdury slysze o tych zaciskach , jak mi byly potrzebne reparaturki to Cie o nie pytalem na gg i pisales to samo co tutaj ,czyli zero konkretow ,tylko ze z NK i tyle ,ale jakos ich nie znalazles :hah:

Jezeli chodzi o firme to pytalem w AP i nie bylo ,a wtedy tam byles obecny :hah:

Moze i sa takie same zaciski jak w Iveco ,nie przecze ,ale nam sa potrzebne reparaturki zeby to naprawic ,a nie informacja jaka dajesz ,ze zaciski sa takie same jak w Iveco !!! :what:

Piszac o rurce mialem na mysli rurke ,ktora jest na dole zacisku i laczy dwie jego polowki ,chyba taka zauwazyles ??? :)

Mam nadzieje ,ze nam teraz wylozysz a jaki sposob sa uszczelnione obydwie polowki zacisku ???

Mialem w rece oryginalny komplet naprawczy i byla tam reparaturka na tloczek i oring srednicy okolo 5 mm ,ciekawe do czego

p.s. jest w Bialymstoku sklep z rurkami do BMW ? :hah: :hah: :hah: jak tak to gratuluje !!!

Kolego Elvis proszę przyhamować emocje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Kolego Komando ,jestem spokojny ,ale tez "chlopakiem " dla kogos nie jestem :)
    W pierwszej kolejnosci zwroc uwage koledze Neufowi :)

Oki jeśli ktoś zachował się nie odpowiednio to nie należy zaraz wszczynać "burdy",bo zaczepki do nieczego nie prowadzą,oczywiście będę ten temat obserwował i oczywiście zwrócę uwagę jak kolega Neuf będzie nie odpowiednio komentował Twoje zdanie ;)

Ps. Sory że spytam, Jesteś chłopcem czy dziewczynką a może.... :hah:

Uprawnienia umieszczania postów