Cytat Zamieszczone przez Sebek
Cytat Zamieszczone przez Zodiac
(jeździłem 3 lata 745i i kilka razy 750i dla porównania)

Jezdziles dwoma wersjami silnikowymi - jak bardzo odczuwalna jest roznica mocy miedzy tymi dwoma jednostkami ?

Czy przesiadka z 745 na 750 ma sens patrzac tylko na osiagi silnika ?

Pozdrawiam

Sebek
Jeźlidzłem 750Li i 730Ld gdy miałem swoje auto jeszcze i musze przyznać ze oba auta prezentują się dość ciekawe.

Przede wszystkim komfort jazdy - nie wiem czy to za sprawą NIVO w longach (oba miały EDC, ja w swojej 745i też), ale komfort jazdy na 20" runflatach był subiektywnie lepszy od mojego 19" na zwykłych oponach.

Druga sprawa - skrzynia w modelach poliftowych mam wrazenie że pracuje dużo spokojniej i delikatniej niż w przedliftach (miałem 2 sztuki i oba tak samo sie zachowywały). Nie czuć zmian biegów, brak tego efektu nieładnego zrzucania w dół przy dojeżdzaniu do stopu z niedużą prędkością, etc. Bylem zadowolony.

Poza tym nie odczyłem wzrostu mocy w tym 750i. Zbieral się ładnie i chodził podobnie jak 745i. Z tym że ja osobiście auta aż za nadto szanuje i nie cisnąłem 750tki za bardzo, po prosti spokojna jazda w warunkach gdzie nie da się rozpędzić do 200km/h.

Tutaj zaskoczyla mnie 730d, bo w warunkacj miejskich (korki, jazda do 70-80km/h) całkiem fajnie sie zbierała i dzięki dobrej pracy skrzyni nie mialem ciągłego wrażenia, że nie ma czym jechać - a spodziewałem się, że ten model będzie jeździł jak taczki. Niemniej po zasmakowaniu benzyny diesla nie biorę na tą chwilę pod uwage. Chyba że 745d, ale tutaj sytuacja z eksploatacją wygląda jeszcze gorzej niż w przypadku 760i.