Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: [mechanika] brak reakcji auta przy probie odpalenia

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    witam!nie wiem gdzie to napisać,więc napisze tutaj.
    jakiś czas temu miałem problem z rozrusznikiem,przy odpalaniu tylko "cykał"i nic więcej.rozrusznik został naprawiony,no i niby jest wszystko w porządku,ALE jak trochę pojeżdżę,tz.zrobię kilka krótkich odcinków,gdzie wł i wył silnik,po pewnym czasie (jak sie silnik nagrzeje)nie chce odpalić,nie ma żadnej reakcji nawet nie "cyka"świecą tylko kontrolki,żadnego komunikatu.A najlepsze jest to że troche przestygnie i jest ok,pali od kopa.co to może być???

Zaawansowany Użytkownik Awatar YBSA
    BMW
    730d 2001r.
    Rozrusznik ;-) Zawieszają się szczotki. Możesz też wyczyścić klemy na aku i kable połączeniowe przy samym rozruszniku.

- mamo, mamo, dlaczego ci ludzie klękają?
    - bo to jedzie BMW e38 synku...
    -------------------------------------------------
    ///M-Sport Individual

Kolego, może czujnik położenia wału woła o pomoc :D

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    OK!dzięki za info,będziemy sprawdzać

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    rozrusznik i przewody są OK,tak się zastanawiam nad tym czujnikiem położenia wału,nawet jeśli to by było to,to czy rozrusznik nie powinien kręcić?a tu reakcji nie ma wogóle.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i
    witam, dołacze sie do tematu bo w zasadzie mam ten sam problem...auto jak sie zagrzeje nie chce zapalić:/ myslałem ze już jest wszystko ok alenie stety nie ...qale najlepsze w tym jest ze nie ma zadnego bledu od czujnika połozenia wału!zero jakichkolwiek blędów na komputerze...u mnie wygląda to tak..auto jest ciepłe i próba odpalenia -ok , gasze auto - znów odpalam i juz kręci dłuzej i jakby z porblemem ale zapali- znów gasze i zapalam wiekszy problem ale jeszcze czasem chwyci- a jak zostawie ją na chwile to pali od strzału:/ i brzydko mówiąc na popych zapala za każdym razem.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    witam.okazało się że padł jakiś przekażnik prądowy,tz. jeden ze styków był przegrzany i przy ciepłym silniku nie przewodził prądu.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i
    a mógłbyś sie dokładnie dowiedzieć o który przekaźnik chodzi? bo u mnie znów problenm sie pojawił:/

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E39
    witam.728 98rok mi padla.ruszylem z wcisnietym kick-downem i przejechalem tak kilkadziesiat metrow.po puszczeniu gazu auto zostalo na 2-im biegu.do tego zaobserwowalem swiecaca sie kontrolke akumulatora.przejechalem na 2-im biegu okolo 200 metrow i zgasilem silnik.po probie uruchomienia cisza.zegary dzialaja tylko zero reakcji rozrusznika.pozdrawiam i piszcie jak mozecie pomoc.dzieki
    Czujnik poziomu oleju w misce olejowej... moge sie zalozyc ze nie pokazuje ci wskazan z skrzyni biegow... i wlasnie dlatego nie mozesz odpalic bo DME nie wie czy masz wybierak skrzyni na P lub N. Manuala bys odpalil....

Rozwiazanie: Auto na lewarek odkrecasz oslone i wypinasz wtyczke czujnika ktory jest w misce olejowej. Wymieniasz bezpiecznik, odpalasz i wziu....

Mialem tak w mojej 540... zostawilem auto na ulicy, poszukalem w necie, nastepnego dnia podjechalem auto na lewarek, bezpiecznik i nastepne pare miesiecy tak jezdzilem. W koncu wymienilem ten czujnik ale nie trzeba tego robic. Wiekszoc beemek jakie znam ma i tak blad tego czujnika. ;)
    "Ambition is a dream with a V8 engine."
    -- Elvis Presley

"Are you ambitious or are you still dreaming, huh?"
    -- Condor ;P

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38
    ok.Dowiem się ale w tej chwili mechanik jest na urlopie,ale na dniach coś będe wiedział.

Uprawnienia umieszczania postów