niestety ja tak miałem w E32 że na początku lekko telepało a potem nie dało się jeździć 80 km/h. Od luzów na sworzniach może telepać i to tylko na dużych kołach - jak się założy małe nie telepie - u mnie tak było.Zamieszczone przez EVAN
niestety ja tak miałem w E32 że na początku lekko telepało a potem nie dało się jeździć 80 km/h. Od luzów na sworzniach może telepać i to tylko na dużych kołach - jak się założy małe nie telepie - u mnie tak było.Zamieszczone przez EVAN
A mi po zmianie kółek starsznie szarpie kierownicą przy hamowaniu w przedziale tak ok 120-60 km/h. Czy to krzywa tarcza czy coś więcej? Dodam że telepie się mocno gdy naciskam lekko hamulec, słabiej gdy przyduszę do oporu. Spotkaliscie się z czyms takim?
Może krzywe koła, albo nie wyważone. Możliwe również, że tarcze krzywe są.
Jak by były krzywe koła to by trzepało niezależnie od hamowania chyba....?
Rock7, wymień tuleje na wachaczach z przodu i po problemie. Szczegolowych informacji udzieli Tobie lub nie kolega Wasyle38
Impossible is nothing
Żyć szybko, umierać młodo
tuleje pewnie nie pomogą. Raczej całe wahacze. Sworznie będą wyrąbane pewnie :(Zamieszczone przez Cichy
Możecie mi wytłumaczyć zależność dlaczego tak się właśnie dzieje przy hamowaniu? Moja wiedza o zawieszeniu dopiero raczkuje...
wlasnie nie. ;)Zamieszczone przez Rock7
Mi również telepało (to chyba taki chrzest bojowy po zakupie BMW, hehe), po wymianie wahaczy i tuleii, jest OK, czasem coś trzepnie kierownicą lekko przy hamowaniu z 160-180km/h. Ale martwi mnie jeszcze coś innego, całe auto dość mocno tańczy na drodze, przy nierównościach i koleinach to strach wyprzedzać. Sugestie? Opony i felgi są OK.
Get Rich Or Die Tryin'
Moja tak zaczęła jak zmieniłem kółka, słyszalem że jeżeli szerokość gumy z tyłu jest większa niż z przodu to własnie jest tak nieciekawie przy koleinach, do tego im szerszy bieżnik i niższy profil tym lepiej się klei ale trudniej się prowadzi.