Cytat Zamieszczone przez Z00FY
Uważam ,że niskie tony powinny dochodzić do słuchacza z tyłu auta,a wysokie tony z przodu dlatego montuje się głosniki wysokotonowe z przodu a z tyłu niskotonowe. Tak właśnie napisałem.Jeśli uważasz ,że to niezgodne ze sztuką car audio i jest to brednia to masz zdanie inne od kazdej osoby zajmującej się w kr car audio z, która mialem możliwość wymienić zdania.
To ciekawe, bo znam podejście kilku osób na śląsku zajmującymi się od dłuższego czasu branżą CA i jakoś mają nieco odmienne zdanie.
Muzyka ma grać przed nami, dlatego montuje się zestaw odseparowany z przodu, żeby scena była poprawna i nie brakowało w niej niczego.
Dlatego też woofery grają także część pasma niskotonowego(tnie się je od dołu w zakresie 50-90Hz), a resztę uzupełnia subwoofer, który dobrze zestrojony z przodem, powoduje, że stopkę perkusji słyszymy przed nami, na szybie lub nawet na masce(w lepszych systemach)

że dział Car Audio jest oblegany przez Ciebie z racji bytu, tylko dlatego ,że tu masz cokolwiek mądrego do powiedzenia
To jest twoje zdanie, niektórzy znają mnie z innej strony. Prawda jest taka, że ja nie mam o czymś pojęcia to staram się nie zabierać zdania, dlatego póki co działy techniczne raczej czytam niż piszę, ponieważ BMW dopiero się uczę(od dawna z szajboosem grzebiemy przy oplach i to się jeszcze długo nie zmieni).

chodź był by dogodny wariant rozwiązania lub mojej podpowiedzi to i tak będziesz szukał innego by wyszło ,iż mój jest zły
Szukasz dziury w całym, ale konkretów nadal brak ;)