A czym jest papier jak nie celulozą?Nie prawda.Tam w nawiasie coś skrobałes ,że celuloza-z tym się zgodzę ale nie papier!
Mam prośbę. Jak nie masz o czymś pojęcia, to nie pisz w ogóle, bo piszesz tylko brednie i mieszasz innym próbując "mądrze" pisać.Zamieszczone przez Z00FY
Dobre audio, to zestaw odseparowany z przodu(2 lub więcej drożny) czyli para wooferów i para tweeterów połączone przez zwrotnice(pasywne lub aktywne) i odpowiednio zasilone przez wzmacniacz, do tego subwoofer, który uzupełnij najniższe pasmo.
Miałem do niedawna głośnik, którego FS to 42Hz, głośnik schodził niżej niż niejeden inny z niższym FS, a przy tym nie tracił na szybkości, miał 15" i niejedną 10" potrafił zawstydzić szybkością(pod dobrym piecem, kawałek 900bpm potrafił odtworzyć bez zająknięcia)Zamieszczone przez Z00FY
Te 13" spokojnie wystarczają, żeby współpracować z subwooferem(nie "soobwooferem"), nie wierzysz, sprawdź.Zamieszczone przez Z00FY
Szajboos ma u siebie 13cm głośniki, zasilany wzmacniaczem, który ma 4x35W RMS(tak podaje producent). Na jednym ze spotów aldik szukał subwoofera, trochę był zawiedziony jak go nie znalazł ;)
Zdziwiłbyś się co niejedna 13cm potrafi.Zamieszczone przez Z00FY
Weź mnie to wyjaśnij, bo to chyba kolejna debilna teoria.Zamieszczone przez Z00FY
Z tego co ja wiem, to woofery w drzwiach stara się nakierować na słuchacza, wysokotonowe i średniaki przy braku korekcji ustawia się tak, żeby pojawiła się scena.
P.S. Wytłumacz mi czym różni się głośnik wysokotonowy od tweetera skoro to to samo? :P

Odpowiedz z cytatem