Jeśli chcesz powiedzieć ,że słuchasz zestawu złożonego z 1 lub 2 drożnych glośników pod granice możliwości i tym potrafisz narobić zamieszania to masz racje..Uciekł bym od takiego słuchania muzyki jakiej kolwiek jak najdalej. Nie porównuje się w sztuce Audio głośników ,które odpowiadają za co innego! To tak jak byś porównywał auto dostawcze i osobowe. Głośniki o których piszesz nie mialem z nimi stycznosci. Tonsil nie jest dla mnie cudotwurca i idealem wykonania chodz Koszta też wchodzą w rolę.. Patrząc po parametrach pewnie dają radę jeśli odpowiednio sie je zespoli ze stricte niskotonowymi i jakims soobem.Same napewno by mnie nie zadowolily te glosniczki.Zamieszczone przez YBSA
Nie prawda.Tam w nawiasie coś skrobałes ,że celuloza-z tym się zgodzę ale nie papier! Byl najlepszym materiałem do konstrukcji membrany dziesiat lat temu. Jednoczesnie masa membrany niskotonowej, choć nei może być dowolnie duża, nie musi tez byc minimalizowana - jej okreslona wartosc sluzy uzyskaniu odpowiednio niskiej czestotliwości rezonansowej, a wiec przetwarzaniu niskiego basu. Stad tez w tym miejscu zastosowanie znajdują membrany relatywnie grube, często o strukturze wielowarstwowej, lub metalowe, równiez celuloza, choc już nie tak sztywna, spelnia podstawowe kryteria i jest szeroko stosowana dzieki bardzo naturalnemu wybrzmieniu co przeklada sie na czystosc dzwieku . Tak koncząc to temat rzeka nie ma sensu tu dyskucja o tym.. lecz do tego by wszystko robiło jaki kolwiek kolektyw i spójnie chodzilo musi być zestaw pary glosników niskotonowcyh z tylu auta i minimum pary glosników wysokotonowych z przodu+tweetery. Dopelnienie czyli soob w bagazniku. sory za literowki poprawie jak znajde 3 min czasu bo nie mam mozilli.Zamieszczone przez YBSA