Poka¿ wyniki od 1 do 4 z 4

W±tek: Problem ze skrzyni± biegów, Nie prze³±cza powy¿ej 2...

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2009

Problem ze skrzyni± biegów, Nie prze³±cza powy¿ej 2...

Mam bmw e38 728i z 98r. przed liftem.
    Miesi±c temu mia³em niegro¼n± st³uczke przodem (reflektor, zderzak, maska, b³otnik, wahacz).

Autko odebra³em dzisiaj, Skrzynia na D nie prze³±cza biegów powy¿ej 2, trzyma obroty i tyle.
    Kiedy prze³±cze na tryb manualny biegi moge prze³±czaæ normalnie...
    Auto nie wy¶wietla b³êdu skrzyni ( nie ma trybu awaryjnego).

Jak my¶licie co moze to powodowaæ ? Dodaje Auto sta³o miesi±c z roz³±czonym aku...

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    740iL Indywidual
    Sk±d
    Wroc³aw
    Ja mia³em to samo jeszcze w poprzedniej 7er i zdarzy³o mi siê to kiedy mia³em które¶ z kó³ nie od kompletu tj. na jednej osi by³y dwa rozmiary felg ... Takie zabezpieczenie przed uszkodzeniem dyfra :)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2009
    Oooo ja w³a¶nie dzisiaj mialem po jednej stronie 16'' a po drugiej 19''. Tyle ¿e na przedniej osi... A w±tpie ze to co¶ zmienia.

Rzeczywi¶cie !! Po za³o¿eniu ko³a tej samej wielko¶ci problemu nie ma ! Nawet gdy chodzi o o¶ przedni± ;) - taka ma³a wiadomo¶æ dla potomnych ;)

Cytat Zamieszczone przez hex261288
    Rzeczywi¶cie !! Po za³o¿eniu ko³a tej samej wielko¶ci problemu nie ma ! Nawet gdy chodzi o o¶ przedni± ;) - taka ma³a wiadomo¶æ dla potomnych ;)
    Wiele razy ten temat by³ poruszany na form - ko³a musz± co do d³ugo¶ci obwodu (lub, jak kto woli - ¶rednicy) byæ takie same na ca³ym aucie.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •