Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: [ wnetrze] SIAMGRAU BUFFALO (0240)

Zmienia kształt oparcia w okolicy krzyżowo-lędźwiowej (wypycha oparcie). Jak cierpisz na bóle kręgosłupa, to możesz sobie tym patentem skorygować kształt oparcia dopasowując je do własnych upodobań.

Leszek VIP Vip Awatar siudema
    BMW
    było e32 m30b35 II89r będzie ...?
    Cytat Zamieszczone przez jarek88
    siudema, boczki są ewidentnie obszyte reszta może być oklejona tą skóra jeśłi to robi jakąś różnice ale ogólnie te rzeczy które wymieniłem wcześniej są w skórze
    może lepiej zrób i wklej fotki :)
    wtedy będzie można ocenić ,,obszycie,, i stan tapicery
    Lepiej stracić sekundę w życiu , jak życie w ciągu sekundy

http://dachy-trzcinowe.pl/

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    ok ale jaką to przyjemność mi stwarza?
    na czym to polega ???
    Przejemność nie wiem, wiem natomiast że wypycha elektrycznie lędźwiowy odcinek oparcia. Daje to ulge jesli odczuwasz dyskomfort w podróży, siedząc w jednej pozycji którąś tam godzine z kolei za kierownicą.

Jeśli jeszcze nie masz problemów z lędźwiami na długich trasach, a dużo jeździsz, to jest prawie pewne że będziesz je miał. :6:57:

Odnośnie obszywanej wersji środka w e32 - przychylam się do tego co pisze siudema.

Opcja nazwya się FULL LEATHER INTERIOR - łatwo rozpoznać po widoczych przeszyciach na środkowej konsoli idących przez całą jej długość, także aż do wysokości panelu klimatyzacji, dalej oba schowki pasażera i kierowcy też mają widoczne przeszycia.

Zdjęcia obszywanej konsoli znajdziesz w wątku mojego 730i.

Z boczkami sprawa ma się nieco inaczej.

W najbiedniejszej opcji tapicerki skórzanej (standard leather interior), poza fotelami i kanapą boczki nie będą miały wewnętrznych wstawek ze skóry. Środki są w nich wtedy materiałowe, zdarza się też że nie ma przy nich "licht pakietu" czyli podświetleń na nogi.
    Warto zdac sobie sprawę że takie środki też wychodziły w tych autach.

Najczęściej spotykana tapicerka skórzana w 750i ma konsolę, słupki i deskę bez obszyć, natomiast boczki mają TYLKO ŚRODKI w skórze - nie są natomiast obszywane.

Obszywany boczek - tylko we wnętrzu FULL LEATHER poznasz po tym że na uchwycie boczka masz wyraźne przeszycie, jest ono także widoczne na klapce zamykającej schowek boczny która robi także za lewy podłokietnik.

Obszywany boczek z wnętrza Full Leather wygląda tak:

Jeśli nie ma przeszyć to nie jest to na pewno wnętrze Full Leater!

Jeśli coś jest dla ciebie nie jasne - pytaj śmiało.
    Czarne e32 w benzynie!

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    sz4l0ny, a wiedz tak konsola środkowa tak jak i schowki mam aktualnie u siebie zamontowane obszywane skóra
    ta tapicerka o której mówimy również ma konsole środkową i schowki obszyte widać ładny szew na brzegach, boczki sa takie same jak na tym zdj widać szwy na uchwycie i na tej klapce ,na osłonach słupków nie ma szwów ale tam również jest skóra. podobnie jak na tyłach foteli ,a i światełka w boczkach też są

czy to ta lepsza wersja????

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    sz4l0ny, a wiedz tak konsola środkowa tak jak i schowki mam aktualnie u siebie zamontowane obszywane skóra
    ta tapicerka o której mówimy również ma konsole środkową i schowki obszyte widać ładny szew na brzegach, boczki sa takie same jak na tym zdj widać szwy na uchwycie i na tej klapce ,na osłonach słupków nie ma szwów ale tam również jest skóra. podobnie jak na tyłach foteli ,a i światełka w boczkach też są

czy to ta lepsza wersja????
    Wszystko na to wskazuje.
    Czarne e32 w benzynie!

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Wg, mnie pchanie się w fotele tego typu jest bezsensowne przynajmniej z dwóch powodów:

1 - fotele te są twarde jak deska i o czymś takim jak trzymanie boczne można zapomnieć (przekonałem się o tym sam jak przesiadłem się do e32 kolegi z takim środkiem - na pierwszym ostrym zakręcie miałem wrażenie, że wybiję głową szybę w drzwiach- bardzo niemiłe uczucie)

2 - skóra jest twarda, pęka i ciężko ją odnowić w taki sposób, aby cieszyła oko.

Jeżeli już zmieniać to tylko i wyłącznie na skórę nappa...

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    Blog
    20
    xsilver, czyli co wg ciebie olać temat w dzisiejszych czasach wszystko da sie zrobić także wysuszona skóra raczej nie stanowi problemu

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    No koloru też bym nie zmieniał.Nie malował bym jej z tego właśnie względu jak wspomnieli koledzy wyżej.Twarda jak deska i dość szybko pęka :?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 750i
    Siema ja ja bym kupował na pewno jest to jakaś odmiana tylko te nappy same :P Mam u siebie buffalo i tak jest twarda ale za to trwalsza nie zauważyłem żeby mi pękała gdzie kolwiek w żadnym miejscu co najwyżej jest delikatnie przytarta.

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    Blog
    20
    no dobra jest lepsza ale twoja jest cały czas używana a ta już od jakiegoś czasu stoi z tego co wiem auto już ponad 2 miesiące stoi do tego ma z tyłu wywaloną szybę ale nie wiem od jakiego czasu także jeśli miałbym ta brać to jak najszybciej ale muszę się dogadać co do ceny

miałem u siebie welur ,zmieniłem na czarną skóre (nappa) także na spokojnie zastanawiam sie nad tą baffolo ten kolor jest troche nie szałowy ale moze to bedzie wyglądać lepiej po wyczyszczeniu

czy stosujesz na swoją skórkę jakieś środki pielęgnacyje

Uprawnienia umieszczania postów