ja tez mam problem z drganiami na Pb jak by mniejsze ale tez sa :( i denerwuje to mnie!!!
ja tez mam problem z drganiami na Pb jak by mniejsze ale tez sa :( i denerwuje to mnie!!!
te drgania na wolnych zaczynają mnie mnie już konkretnie irytować, wymieniłem sondy, czyściłem wtryski, wszystko wydaje się dobrze, nie ma nigdzie nieszczelności w dolocie ani w podciśnieniach, odma nowa, kolektor zdejmowany wymyty w środku poskładany na nowo i jak drgało tak drgało i mam wrażenie że wypada cylinder bo z tyłu wydechu słychać takie jakby strzały i to z obu, nie wiem patrzyłem na cewki po odpaleniu w nocy i przegazowaniu nie ma żadnych łun ani iskier absolutny spokój świece nowe, remont góry był robiony głowice są zrobione na genał cala góra była zdejmowana i według mechanika rozrząd również jest w porządku, gładzie cylindrów również w b.dobrym stanie , kompresja na zimnym przed tym remontem góry wynosiła mniej więcej od 11.5 do 13, teraz zapewne większe. Mam wątpliwości co do wydechu bo na pewno został skręcony na zimno a ma być na ciepło i nie wiem jak z katalizatorami czy są całe, na kompie zero błędów sprawdzam sobie co tydzień bo mam kompa i nie ma błędów. Jak ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to chętnie wysłucham. Znalazłem jeszcze interesujacy temat na innym forum http://moto.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=16513
U nas w m62b44 też troche telepie budą ale mamy padnięty wsteczny i wyczytałem, że może to być wina konwentera jak stoi na P to troche buja ale jak na N to chodzi jak stół:)
Ostatnio edytowane przez l_mariuszjunior ; 02-01-2011 o 08:52
B-ędziesz M-ógł W-yprzedzać