a spróbuj odpiąć przepływkę na ciepłym i na zimnym Sprawdź czy coś się zmieni
a spróbuj odpiąć przepływkę na ciepłym i na zimnym Sprawdź czy coś się zmieni
kolego p3xeon skad wiesz co dokladnie u mnie sie dzieje jak nie znasz wszystkich objawow? Ja mam podwyzszone spalanie i blad sond na kompie.
Po odpieciu przeplywki nic, ale po podpieciu zafaluje.(nie pamietam czy byl zimny czy cieply)
U mnie też pod odpięciu i podpięciu przepływki zafaluje, tak ma być jak jest sprawna.
ja tez mam problem z drganiami na Pb jak by mniejsze ale tez sa :( i denerwuje to mnie!!!
te drgania na wolnych zaczynają mnie mnie już konkretnie irytować, wymieniłem sondy, czyściłem wtryski, wszystko wydaje się dobrze, nie ma nigdzie nieszczelności w dolocie ani w podciśnieniach, odma nowa, kolektor zdejmowany wymyty w środku poskładany na nowo i jak drgało tak drgało i mam wrażenie że wypada cylinder bo z tyłu wydechu słychać takie jakby strzały i to z obu, nie wiem patrzyłem na cewki po odpaleniu w nocy i przegazowaniu nie ma żadnych łun ani iskier absolutny spokój świece nowe, remont góry był robiony głowice są zrobione na genał cala góra była zdejmowana i według mechanika rozrząd również jest w porządku, gładzie cylindrów również w b.dobrym stanie , kompresja na zimnym przed tym remontem góry wynosiła mniej więcej od 11.5 do 13, teraz zapewne większe. Mam wątpliwości co do wydechu bo na pewno został skręcony na zimno a ma być na ciepło i nie wiem jak z katalizatorami czy są całe, na kompie zero błędów sprawdzam sobie co tydzień bo mam kompa i nie ma błędów. Jak ktoś ma jeszcze jakieś propozycje to chętnie wysłucham. Znalazłem jeszcze interesujacy temat na innym forum http://moto.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=16513
U nas w m62b44 też troche telepie budą ale mamy padnięty wsteczny i wyczytałem, że może to być wina konwentera jak stoi na P to troche buja ale jak na N to chodzi jak stół:)
Ostatnio edytowane przez l_mariuszjunior ; 02-01-2011 o 09:52
B-ędziesz M-ógł W-yprzedzać
po podpięciu pod inpe w parametrach rzeczywistych pokazuje prawidłowe dane i zgadza się zapotrzebowanie i to co mierzy przeplywka, podpiąłem kolegi który tez ma tak jak ja że po odpięciu zafaluje i jego przepławka zachowuje się tak samo u mnie a u niego nic nie trzepie e34 540, pyzatym już wymieniałem przepływke bo jak padła to dziwne rzeczy się działy z autem , trzepało jak cholera, potrafił gasnąć przy dojeździe do stopu na D, przy wrzuceniu na prostej drodze n przy 100 km/h tez gasł
Ogólnie ciężki temat z tymi drganiami w m60 ale postawiłem sobie cel że wcześniej czy później i tak dojdę co jest grane.
Ostatnio edytowane przez 525d ; 02-01-2011 o 14:02
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Panowie co do sond, to skoro któraś miałaby być uszkodzona to silnik by dostawał padaczke tylko na rozgrzanym, przeciez przez kilka pierwszych sekund zanim sonda nie nabierze odpowiedniej temperatury nie ma wpływu na prace silnika. Co do przepływki u mnie po odłączeniu silnik gasł.