Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 19

W±tek: Pó³ka DSP

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    EX e38 740i,narazie nie ma ale bêdzie
    Sk±d
    O³awa

Pó³ka DSP

Niestety moje g³o¶niki w DSP s± ju¿ tak stare, ¿e jest to tylko kwestia czasu jak membrany siê posypi± ju¿ wszystkie. Jedna mi ju¿ posz³a. A wiêc zapytanie z mojej strony jakie g³o¶niki tam kupiæ ¿eby to gra³o???

-Albo mo¿e kupiæ jak±¶ skrzynie i wpi±æ siê w t± kostkê od DSP da rade tak???

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Problem, w tym, ¿e ka¿dy z g³o¶ników jest osobno zasilony, wiêc musia³by¶ do³o¿yæ skrzyniê na 4g³o¶nikach(lub dwóch dwucewkowych), a i tak pewnie bêdzie problem z przebiciem siê z baga¿nika, bo do mocnych to te kana³y nie nale¿±(bodaj¿e 25-35W RMS na kana³)

U szajboosa bêdê kombinowaæ z wstawieniem 2 STX GDN-17-140-8 SW + 2 membrany bierne do tego. Co z tego wyjdzie bêdziemy widzieæ, jak to w koñcu zamontujemy to zdam relacjê. Póki co, nie mamy czasu, ¿eby inny wzmacniacz za³o¿yæ(4x35W RMS z Yamahy zaczê³o siê robiæ niewystarczaj±ce i wyl±duje ADS PH15, 2 mostki na przód, a wiêc 130W RMS x2, a na ty³ pozosta³e 2 kana³y, a wiêc 55W RMS)
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    Sk±d
    O³awa
    Czyli jak skrzyni siê nie da wpi±æ???

A co by siê sta³o jak bym skrzynie pod³±czy³ pod 4 kana³y??? te z DSP

A jakie g³o¶niki ewentualnie zast±pi± te ori z Pó³ki na porównywalnym poziomie lub lepszym.

Sory za pytania ale nie znam siê za bardzo na tym ;)

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Czyli jak skrzyni siê nie da wpi±æ???
    Da siê wpi±æ, ale albo wykorzystujesz 4 g³o¶niki, albo 2 g³o¶niki dwucewkowe, poniewa¿ do pó³ki dochodzi 4 osobne pary przewodów, ka¿da z osobnej koñcówki mocy, której nie mo¿esz w ¿aden sposób po³±czyæ.
    Kolejna sprawa to jak ju¿ pisa³em, problemem bêdzie przebicie siê do ¶rodka z baga¿nika. Du¿e prawdopodobieñstwo, ¿e mocy bêdzie za ma³o, ¿eby zno¶nie przebiæ siê do wnêtrza.

Wiêc masz 2 wyj¶cia, albo dobraæ 4 inne g³o¶niki w to miejsce, albo kupiæ u¿ywane g³o¶niki od kogo¶(szajboos ma 3szt. niepotrzebne, 4 jest lekko uszkodzona(dziurka w zawieszeniu górnym), pogadaj mo¿e je odst±pi za tani pieni±dz)

Inna opcja, to kupno np. jaki¶ tonsili, nie wiadomo tylko jak to zagra i czy w ogóle bêdzie lepiej.
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Vip Vip Awatar wisior
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    BMW E61 525ia
    Sk±d
    Gdañsk
    wrazie jak by co to mam tyln± pó³ke dsp w dobrym stanie , jak co to na pw .............

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    Sk±d
    O³awa
    -OK a co siê stanie je¶li podepnê pod jeden kana³ taka skrzynie 200RMS pewnie bêdzie kupa i to zapewne nie wyrobi?????

-S± jakie¶ subwoofery 13cm???

Albo kupiæ Jakie¶ BOSSE AUDI albo co¶ z W211 Mercedesa lub W220

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Cytat Zamieszczone przez LUKASZWBO
    -OK a co siê stanie je¶li podepnê pod jeden kana³ taka skrzynie 200RMS pewnie bêdzie kupa i to zapewne nie wyrobi?????
    Ledwo go ruszy

-S± jakie¶ subwoofery 13cm???
    G³o¶niki w tym rozmiarze ciê¿ko nazwaæ subwooferami.
    6" ciê¿ko nazwaæ takowymi, a co dopiero 5"
    Henry Ford

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    Sk±d
    O³awa
    W takim razie z tego co wiem da siê podpi±æ 2 wzmacniacz z wej¶ciem wysokonapiêciowym

Móg³bym prosiæ o skompletowanie jakiego¶ dobrego wzmacniacza + skrzyniê tak max 200-250RMS

Po takich modyfikacjach funkcje DSP bêd± dzia³a³y czy nie???

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Cytat Zamieszczone przez LUKASZWBO
    max 200-250RMS
    Jeste¶ pewny? Ta moc mo¿e siê okazaæ za ma³a, ¿eby przebiæ siê do wnêtrza.
    Moim zdaniem zastanowi³bym siê na jak±¶ 12" w obudowie BR i do tego co najmniej 400W RMS.
    Henry Ford

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2009
    BMW
    Sk±d
    O³awa
    Mam worek na narty wiêc dziura bêdzie w pod³okietniku albo jaki¶ g³o¶niczek typowo w ta dziurê wsadzi widzia³em parê razy takie co¶ na Allegro ludzie maja tak zrobione :)

Czy po dodaniu drugiego wzmacniacza pó³ka z DSP mo¿e zostaæ czy nie za bardzo

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •