Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Wymiana DME auto padło... [ostatni post]

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez Angus MacGyver
    Nie no tylko jedne drzwi mi nie reagują kierowcy,
    guzik z pilota się podnosi tylko klamki nie reagują chodzą prawie bez oporu.
    Poszukam tych pręcików.
    > Nic Ci nie da szukanie jakis pręcików ,miałem tak samo w obu przednich drzwiach.
    > Problem polega na tym,że masz zaśniedziałą dzwigienke w zamku ,otówrz szybe i wlej na maxa wd40 ,ale na sam zamek i powinno puścić.
    > Nie zapomnij potem wyjąć zamka i wyczyścić i nasmarować tę dziwgienkę , nigdy już nie bedzie problemu :)

> p.s. ta dzwigienka Ci się przesunęła i nie "odbiła " jak próbowałeś otwierać dzwi jak samochód był zamkniety,to bolączka e 38 ,każdego to kiedys spotka

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 m62b35 98'
    Zgadzam się z Elwisem.
    Najpierw wd40 , potem jakiś smar silikonowy.
    (spokojnie możesz wtryskiwać przez szczeline przy opuszczonej szybie)

Na wiosnę miałem to samo, naprawa bez demontażu czegokolwiek.

pozdawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740
    Drzwi gotowe jest zrobił się kolejny problem....
    Wymieniłem wczoraj DME o nr Boscha takim samym jak oryginał lecz z E34, wszystko chodziło, dzisiaj auta już nie mogę odpalić.
    Tylko kręci, paliwo jest, komunikatów brak [nie licząć jakiś błędów świateł]
    wkładam stare DME i też nie chodzi :D tylko kręci,
    Gazu prawie nie miałem ale na awaryjnym przekręcił z 2min i zgasł.

Od czego zacząć?

Kiedy kończy się kultura? Wraz z ostatnim pociągiem do Krakowa :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar przemek22
    BMW
    740 manual 95 / 750iL 95 / 740IL 2001
    Widzę że kolega zmienił sterownik, z e34, też mnie to czeka tylko nie wiem czy tak można, żeby czegoś nie skopcić... Ale czytam że u Ciebie autko przestało działać po tym zabiegu... :/ I tu lipa, ciekawe czy to przez sterownik, daj znać jak tam naprawa, ja jeszcze się wstrzymam z wymianą tego sterownika 8/ Może...ktoś się wypowie na ten temat.
    Banditen Motor Wagen

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740
    Już sam nie wiem czy nie za bardzo się zakręciłem :D
    Stare DME po włożeniu pomimo wszystko powinno ruszyć, [na nim chodzi 7/8 garów], jednak też nie działa.
    Bardzo się zgubiłem w tym.
    Jeżeli kupię DME + EWS + Piguły, zamontuje to auto musi odpalić bez problemów, jeżeli nie to znaczy że padło coś innego? Przyznam iż po deszczu wypompowywałem wodę z skrzynki elektroniki pod klapą.

Tak rzeczowo jak by ktoś odpowiedział, czy z nowym kompletem sterowników auto musi odpalić?
    Jeżeli nie to jak zdiagnozować inny problem?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 740iA
    Taniej będzie, jeśli pojedziesz do elektryka, który ma w tym doświadczenie. Może okazać się, że to wcale nie DME jest winne, tylko zwykłe kable. Do tego odblokuje komputer. U mnie był podobny problem: kręci ale iskry nie podaje.
    Chciałbym umrzeć jak mój dziadek, we śnie, a nie w panice jak jego pasażerowie..

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740
    Cytat Zamieszczone przez exit14
    Taniej będzie, jeśli pojedziesz do elektryka, który ma w tym doświadczenie. Może okazać się, że to wcale nie DME jest winne, tylko zwykłe kable. Do tego odblokuje komputer. U mnie był podobny problem: kręci ale iskry nie podaje.
    strasznie ciężko pojechać autem które nie jeździ :) Jak mogę sprawdzić w domu czy napięcie daje na cewki?

Dobra stare DME odpaliło auto oczywiście 7/8,
    tak że pytanie brzmi teraz jak gdzie za ile usunę imobilajzer z DME, odpowiedzi legalne tutaj, nie legalne na priw.
    Dziękuje :)

Uprawnienia umieszczania postów