kolego zrób zamki albo poprostu nie pij zycze powodzenia
kolego zrób zamki albo poprostu nie pij zycze powodzenia
Ok, dzięki jak zwykle niezawodne rady, miałem mały akumulator z skutera, wpiąłem się pod oświetlenie blach, otworzyłem bagażnik potem podmieniłem aku i otworzyłem reszte.
A teraz z innej beczki, jak ściągnąć boczek od drzwi bez otwierania ich? :D Inaczej zamka nie naprawię :D
PZd.
Kiedy kończy się kultura? Wraz z ostatnim pociągiem do Krakowa :)
od gory.... ale po takiej operacji i tak boczek do wymiany....
Kiedy ogarnia Cię ochota do pracy, usiądź i poczekaj aż Ci przejdzie...
To może jak otworzyć drzwi gdy klamki nie reagują? :)
Odkręć klamkę w środku auta i ją wyciągnij skoro nie reaguje to może coś jest z prętami (odczepiony) wtedy będziesz miał chociaż nadzieję, że coś wykombinujesz ;)Zamieszczone przez Angus MacGyver
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
\Zamieszczone przez Angus MacGyver
A klawisz reaguje ? tzn wysuwa się ?
ja trochę zrobiłem to bardziej ryzykownie....odkręciłem klamkę wewnętrzna oderwałem z zaczepów boczek cześć górną delikatnie odsunąłem wsunąłem rękę i po omacku znalazłem zamek i ręcznie otworzyłem drzwi....gdy juz były otwarte ściągnąłem cały boczek.....To może jak otworzyć drzwi gdy klamki nie reagują? :)
Możesz wejść do auta? Jeśli tak to:
zdemontowac boczek niestety pójdzie on do śmieci raczej. A co na pewno to jego zaczepy. Oderwać gąbke ochronno tłumiącą no i poszukać linki od klamki.
Jeśli nie to rzuć zewnętrznie zasilanie np na lampkę podświetlenie tablicy i otwórz pilotem. potem sprawa raczej prosta.
Nie no tylko jedne drzwi mi nie reagują kierowcy,
guzik z pilota się podnosi tylko klamki nie reagują chodzą prawie bez oporu.
Poszukam tych pręcików.
najprawdopodobniej masz zdjętą lub urwaną linkę od zamka która zaczepiana jest o klamkę. Musisz zdejmować boczek.