Witam,
czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na pytanie czy podsufitówka od e39 pasuje do e38 ? Ułatwiło by to o wiele sprawę ponieważ jest większy wybór kolorów oraz wersji.
Witam,
czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na pytanie czy podsufitówka od e39 pasuje do e38 ? Ułatwiło by to o wiele sprawę ponieważ jest większy wybór kolorów oraz wersji.
nie pasuje
Ogólnie starej naprawiać się nie opłaca, bo można kupić używkę za 150 zł tylko, że nie ma w czym wybierać. W starych podczas próby podklejania specjalnym klejem w sprayu do podsufitówek kruszy się stara sparciała gąbka... No i teraz czy czekać, aż coś się pojawi interesującego czy kupić gąbkę i próbować naprawiać. Podsufitówka odkleiła się podczas czyszczenia, bo użyłem za dużo wody. Jednak większość dostępnych na all... czy też na złomach leży na ziemi w piachu i tak trzeba będzie ją wyczyścić. Boje się, że następna też może się odkleić. Jest jeszcze jeden problem. Ze względu na wymiary przedmiotu większość sprzedających nie chce wysyłać i podaję tylko odbiór osobisty. Droga kosztuje więcej jak przedmiot, a nawet jak pojade to gdzie to wsadzę ? Na dach ? Nie będę przecież rozbierał samochodu na miejscu u sprzedającego. Ma ktoś jakiś dobry pomysł. Z góry dziękuje.
Nie widzę problemu,kupujesz nowy materiał i kleisz,podsufitka będzie jak nowa.
http://www.moto.allegro.pl/show_item...m=1101223552#2
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford
Dziękuje za dobry pomysł. Z tym, że ciekawe jak się trafi kolor. Najprawdopodobniej nie dobierze się takiego jak trzeba i będzie trzeba obszyć słupki oraz półkę z roletą... Ale chyba tylko to pozostaje. Efekt napewno byłby bardzo dobry.
osobiście wysyłam podsufitki , koszt wysyłki 35zł , docierają całe i zdrowe , ale obecnie nie mam żadnej , a najlepiej jechać do sprzedajacego bez sufitu i zalożyć u niego , cała operacja około 30minut
Chyba bylo nawet na foruma pokazane jakie daje to efekty
Podłacze sie do tematu i zadam pytanie-Któredy po odkreceniu podsufitówki wyciagne ja na zewnatrz w e32 i da sie sciagnac ten materiał co jest na szyber dachu.Z gory dzieki :P
Z tym klejeniem bywa różnie raz wyjdzie a raz nie ja przerabiałem obklejanie półki i efekt był taki że do końca nie byłem zadowolony i kupiłem orginalnego gotowca :)Zamieszczone przez marek1132
Warstwa kleju musi być cienka inaczej materiał się marszczy,po nałożeniu kleju też trzeba trochę odczekać i dopiero połączyć obie powierzchnię.Można jechać z tym też do tapicera z nowo zakupionym materiałem :)
"Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford