Sprawdź czy nie masz zapchanych chłodnic, częsty przypadek. Liście, błoto, zapychają chłodnice i brak przepływu powietrza robi swoje.
Sprawdź czy nie masz zapchanych chłodnic, częsty przypadek. Liście, błoto, zapychają chłodnice i brak przepływu powietrza robi swoje.
Dzięki koledzy. W poniedziałek zaprowadzę autko do ASO i niech grzebią. Cieszy mnie tylko to, że nikt nie podał uszczelki pod głowicą jako przyczyny :) Pozdrawiam
Dla Was to tylko samochody, a dla mnie to sens życia...
a ja Ci powiem ze albo tak jak piszesz uszczelka albo głowica...własnie temat ogarniam w 740...katastrofa...ez sie tak meczylem z grzaniem sie
leon przestan pisac bajki ja tez wiezylem w te pierdoly co opowiadaja ludzie na forum a nawet nie maja silnika 4.4 .Wiem co mowie miałem indentyczne objawy juz sam myslalem ze to ta uszczelka pod glowica .A sie okazalo ze lipne wisko kupilem , ale termostat swoja droga tez byl juz do dupy no i odpowietrzenie
tak,bo kazdy przypadek musi byc taki jak twój,tylko że ja pracuje w serwisie i mam obraz troszke szerszy,wiecej przypadków i wiecej zmartwionych ludzi że to nie termostat,poczekamy zobaczymy...
Spoko auto sie grzeje .Diagnoza wymiana uszczelki pod głowica :) Znam lepsza kup inne auto tez tak mozna gadac
Moim zdaniem jeżeli byłaby to głowica albo uszczelka to oprócz wysokiej temperatury były by też inne objawy np. gazy spalinowe przedostające się do układu chłodzenia, ubywał by płyn chłodniczy do cylindrów albo do oleju. Oczywiście jeżeli nie ma tych objawów to nikt na 100% nie poda przyczyny jeżeli silnik nie zostanie zdiagnozowany. Jak wymienisz (to tylko tak dla przykładu) wszystko z układu chłodzenia, termostat, pompę, wisko, przeczyścisz chłodnicę a dalej będzie rosła temp. to niestety czapki trzeba ściągnąć i naprawić.
jeśli głowica by była pęknięta to auto grzałoby się cały czas...mi akurat dzieje się to tylko na postoju bo jak jadę jest ok...stan płynu jest ok na pewno go nie ubywa..no nie wiem pożyjemy zobaczymy. Jak poradzę sobie z tym problemem dam znać jaka była przyczyna :)
Dla Was to tylko samochody, a dla mnie to sens życia...
Ja nie chce nic mowic, ale niektorzy mechanicy w serwisach to nie mechnicy tylko osoby ktore wymieniaja czesci na nawe, wymienic czesc na nowa to kazdy głupek potrafi, a zazwyczaj nie wiedza co boli auto tylko wymieniaja wszystko pokoleji az dojda.
Wiec dla mnie to nie mechanik tylko partacz.
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców.
Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
Czasami aż ciężko ich wyprzedzić...
No bo ci wisko nie chlodzi dobrze bo juz siada albo siadlo .Kup nowe wisko koszt z 250 zl za berha czyli takie samo jak w aso tylko w aso 700 zl bo masz naklejke bmw ;] i bedzie wszystko wporzadku