Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 93

Wątek: Pada akumulator w e32.

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    wczoraj naładowałem akumulator (100Ah), uruchomiłem samochód troche pochodził na wolnych obrotach. Dziś rano akumulator padnięty, że nie mogłem otworzyć drzwi. Znanym sposobem dostałem się do środka, kluczyk w stacyjkę a tu zero reakcji. pogrzebałem trochę przy samochodzie i patrze po kilku minutach a świecą się zegary (a dokładnie licznik przebiegu), chyba znalazłem winowajce wyładowującego się aku

BMW
    akumulator jest sprawny, dziś go ładowałem i podczas ładowania wsiadłem do samochodu i słyszę, że klapki od nawiewu "chodzą", czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?

Zaawansowany Użytkownik Awatar DannyV8
    BMW
    730 M60B30
    Witaj , miałem podobny problem.Po 24 godzinach nowy aku bosch silver (prawie 100ah )rozładowywał się do cna. U mnie winny był panel klimatronica i elektrozawory.Ogólnie odpowiada za to bezpiecznik nr 20 więc proponuje, żebyś wyjął go na chwile i zmierzył pobór prądu.Jeśli będzie w normie to masz przyczynę, jeśli nie to szukaj po bezpiecznikach.Wiem ,że dużym problemem jest też tzw "miecz" nawiewów (powoduje stały pobór prądu).
    "..Eco driving? No, thanks.."

BMW
    panel klimy odłaczyłem na noc. rano do samochodu i akumulator padnięty. Miernika nie mam, jak naładuje znowu akumulator i wyciągnę bezpiecznik 20 to wtedy panel klimy i elektrozawory będą pozbawione poboru prądu?

BMW
    730 M60B30
    U mnie wypięcie samego panelu też mało dało, dalej był pobór.Elektryk mówił ,że tam jest jakiś związek przyczynowo-skutkowy i dopiero po wyjęciu bezpiecznika 20 pobór ustał.Wypnij 20 tym bardziej że z tego co pamietam to pod 20 jest też wyświetlacz licznika,centralny od kierowcy i "komputer" ten obok radia z godziną.W sumie usunięcie usterki było pracochłonne ale w końcu się udało.Objawy miałem dokładnie identyczne

BMW
    i lipa, panel klimy odłączony, bezpiecznik 20 wyjęty a alumulator dalej pada.

BMW
    730 M60B30
    Musisz zdobyć miernik i sprawdzić jak duży jest pobór.Tak jak ktoś już pisał, wyjmuj po kolei bezpieczniki i patrz czy coś się zmienia.To pozwoli Ci określić który układ tyle żre prądu.Szkoda nerwów i akumulatora na walkę w ciemno

I am sentenced to E32 Vip Awatar Dawid86
    BMW
    BMW 730i E32 M30B30 10.93r.
    Kolego dokładnie szeregowo wpinasz amperomierz przy akumulatorze i patrzysz jaki jest pobór prądu i po kolei eliminujesz poszczególne systemy. Przyczyną może być też alternator, który może na postoju być zbędnym odbiornikiem jak i rozrusznik ale to musisz wszystko sprawdzić. Przyczyną może być wadliwy jakiś system bądź też przetarty przewód.
    Ostatnio edytowane przez Dawid86 ; 05-05-2012 o 18:26
    BMW 7 FOREVER
    Cars are my drugs.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 750i
    Kolego sprawdź też fotele elektryczne mój szwagier miał taki problem ze coś mu żarło prąd z aku. Po wyłączeniu silnika automatycznie włączał się przekaźnik od podgrzewanie siedzeń i trzymały ze 25 minut potem aku mówił papa. To jest tylko podpowiedz może u Ciebie to samo jest.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    było e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    rodzinabmw a odepnij sobie przełącznik el.lusterek i wtedy sprawdz a jesli chodzi o aku. jesli wam pada to go odłączcie na noc i rano zobaczycie czy to aku czy nie:) znam to z doświadczenia:(

Uprawnienia umieszczania postów