Strona 6 z 10 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 93

Wątek: Pada akumulator w e32.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i e32 v8
    Podepnę się znowu pod temat gdyż dalej walcze z prądem -dziś doszedłem do tego że prąd ucieka przez -tzw miecz-jest przed nagrzewnicą -patrząc od strony pasażera to są tam dwie wtyczki -żółta i niebieska- gdy je odłączę to pobór prądu spada z 0.50A na 0.29A-ale to i tak dużo.. jak odepnę bezpiecznik nr 20 wówczas pobór zbada niemalże do zera. odłączyłem również kabel od klemy plusowej -ten który jest wyżej na foto od Dawid50. ale pobór jest nadal na poziomie 0.30A-czyli wszystko co jest pod tylnym siedzeniem raczej odpada-gdyż nawet wyciągałem poszczególne sterowniki i dalej między 0.50 a 0.30A. -dla porównania podjechałem do kolegi z tym samym silnikiem tylko e34 i on ma na spoczynku 0.12A poboru-tak to bym bardzo chciał:p - Jeżeli podłączę te kable od miecza przy nagrzewnicy to włącza się nawiew-tzn klapy zaczynają chodzić na 10 sekund i wówczas pobór najmniej wynosi 0.50A a gdzie tu jeszcze do 0.12......jakieś wskazówki???? pobór spada tylko przy wyciągnięciu bezp. nr 20

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW e32 735i
    Cytat Zamieszczone przez BOMBEL Zobacz posta
    Podepnę się znowu pod temat gdyż dalej walcze z prądem -dziś doszedłem do tego że prąd ucieka przez -tzw miecz-jest przed nagrzewnicą -patrząc od strony pasażera to są tam dwie wtyczki -żółta i niebieska- gdy je odłączę to pobór prądu spada z 0.50A na 0.29A-ale to i tak dużo.. jak odepnę bezpiecznik nr 20 wówczas pobór zbada niemalże do zera. odłączyłem również kabel od klemy plusowej -ten który jest wyżej na foto od Dawid50. ale pobór jest nadal na poziomie 0.30A-czyli wszystko co jest pod tylnym siedzeniem raczej odpada-gdyż nawet wyciągałem poszczególne sterowniki i dalej między 0.50 a 0.30A. -dla porównania podjechałem do kolegi z tym samym silnikiem tylko e34 i on ma na spoczynku 0.12A poboru-tak to bym bardzo chciał:p - Jeżeli podłączę te kable od miecza przy nagrzewnicy to włącza się nawiew-tzn klapy zaczynają chodzić na 10 sekund i wówczas pobór najmniej wynosi 0.50A a gdzie tu jeszcze do 0.12......jakieś wskazówki???? pobór spada tylko przy wyciągnięciu bezp. nr 20
    Tylko od czego jest ten kabel którego zdjęcie wrzuciłem?;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i e32 v8
    ten kabel steruje wszystkim co masz pod kanapą pasażerów z tyłu... też go wykluczyłem - ale pobór przez niego nie spadł na mierniku więc wnioskuję że tam mam ok.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32 730i V8
    ja miałem dokladnie ten sam problem i w konću doszłem że to przetowrnice od xenonow tak ciągly prad ze caly czas sie aku rozladowywal , a jesli nie to, to zobacz czy napewno masz aku wporzadku bo moze byc jedna cela rozwalona i przez to ci pada , też tak miałem .

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW e32 735i
    ten kabel steruje wszystkim co masz pod kanapą pasażerów z tyłu... też go wykluczyłem - ale pobór przez niego nie spadł na mierniku więc wnioskuję że tam mam ok.
    Ale odłączając ten kabel, w samochodzie totalnie nic nie działa.

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    A może po prostu trzyma rozrusznik.Też ostatnio miałem problem z odpalaniem e32 i myślałem że bat do wymiany.Po wymianie szczotek,czyszczeniu i smarowaniu problem znikł od ręki. Kręci jak szalona a już miałem jechać kupić nowy akumulator

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i e32 v8
    Też możliwe... ale rozrusznik dobrze kręci -nawet jak już jest słaby aku. Włożyłem nowy akumulator 100ah i nic -dalej to samo. więc dalej to samo-czyli po wyciągnięciu bezpiecznika nr.20 pobór prądu spada z 0.50A na 0.03A-szukałem już odpinałem różne kostki i kompy-które mogą mieć wpływ na obciążenie tego bezpiecznika-i nic.... pewnie coś pominąłem- więc dalej wszelka pomoc wskazana-;)!!-

Zaawansowany Użytkownik Awatar luki730i
    BMW
    e32 730ia m30 1992-05
    Podepnę się znowu pod temat gdyż dalej walcze z prądem -dziś doszedłem do tego że prąd ucieka przez -tzw miecz-jest przed nagrzewnicą -patrząc od strony pasażera to są tam dwie wtyczki -żółta i niebieska- gdy je odłączę to pobór prądu spada z 0.50A na 0.29A-ale to i tak dużo.. jak odepnę bezpiecznik nr 20 wówczas pobór zbada niemalże do zera. Jeżeli podłączę te kable od miecza przy nagrzewnicy to włącza się nawiew-tzn klapy zaczynają chodzić co 10 sekund i wówczas pobór najmniej wynosi 0.50A pobór spada tylko przy wyciągnięciu bezp. nr 20
    mam tak samo, ma ktos jakis pomysl??
    Ostatnio edytowane przez luki730i ; 12-01-2012 o 19:41

Początkujący Użytkownik Awatar stryku
    BMW
    E32 730
    Cytat Zamieszczone przez FIVE Zobacz posta
    Oki Dzieki serdeczne bede sprawdzał.A co myslisz z tym grzebieniem od nawiewu moze robic jakies zwarcie??Bo jak napisałem wyzej sa problemy z nawiewem raz działa na mniejszym nawiewie raz nie ale zawsze działa na maxa.
    Jeśli chodzi o nawiew to miałem to samo, chodziło tylko na maxa. Wybrałem się do elektryka, przelutował mi miecz i wszystko działa jak należy :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar luki730i
    BMW
    e32 730ia m30 1992-05
    tylko nie zmieniajcie tematu tak jak bywa na tym forum.
    co ma padajacy aku do lutów w mieczu
    TEMAT jaki tu jest?

Uprawnienia umieszczania postów