hej dzis dokrecilem przekladnie polecam kazdemu
auto prowadzi sie jak nowe:)
przy predkosci 0d 90 d0 120 telepalo kierownica teraz juz nic idelanie poki co :)
hej dzis dokrecilem przekladnie polecam kazdemu
auto prowadzi sie jak nowe:)
przy predkosci 0d 90 d0 120 telepalo kierownica teraz juz nic idelanie poki co :)
mi telepie delikatnie ale nie zawsze, tylko przy około 80km/h, na końcówkach i na drążku luzów nie ma, więc tak właśnie czytam wątek i zastanawiam się że tu pwnie tkwi powód telepania
dobrze myślę??
tzn tak zrzucasz oslone z dolu plastikowa pozniej oslone przekladni ona jest aluminiowa taka malutka
wkladasz bid 5 albo imbus 5 i oczkowa 17 ale musi byc obcieta no i odkrecasz kontre oczkową 17 trzymajac wsadzony imbus no i pozniej imbusem robisz pol obrotu dokrecajac nastepnie dorkecasz kontre i juz jest poprawa
kierownica jest sztywna jak sie jedzie czuc ze auto lepiej sie prowadzi i nie stuka :)
POPIK dokrec to i mowie cie przestanie telepac
jak mialem 3 komlpety kol i zawsze telepalo dokrecilem dzis i nic:)
tak wraca wiadomo chodzi troche inaczej ale wraca czuje ze mam kierownice w reku:)
najlepiej robic to we dwoch jeden na dole pod autem a drugi u gory dokreca imbsuem
zaraz wruzce fotke jakas
człowieku jak mozna od dołu zrobić zdjecie gdzie wsadzić imbus??? to tak jak by poprosic od zdjecie od dołu gdzie wlać olej do silnika, śruba jest na przekładni kierowniczej z góry,
masz zaznaczaona czerwona kreske gdzie k=wkladasz jedna reka i dokrecasz imbusem a od spodu w tym samym mijescu kolega musi wlozyc imbusa i oczkowa
![]()
tyle ze w V8 od góry sie praktycznie nie da, w V12 jazda figorowa, w R6 błahostka