Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Wątek: Ceny paliwa - poczytajcie

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Ja już tankowałem za ponad 5zł więc już pozamiatane ;D
    A jesli chodzi o akcję. To nie wiem czy wiesz ale np BP nie ma prawie żadnej stacji na własność. Prawie wszystkie stację BP są prywatne i mają pozwolenie używania znaczków BP. Więc nie tankując na stacjach bijesz właśnie w Kowalskiego a nie w BP. Bo Kowalski i tak będzie musiał za paliwo zapłacić koncernowi tyle ile ma w umowie ;)
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Przecież dostawców paliwa mamy 2 ORLEN i LOTOS a znaczki na stacjach to tylko dodatek i nazwa handlowa a tankować czy za 4.80 czy za 5,10 i tak musimy bo żyć,pracować i zarabiać trzeba a auto na wode nie pojedzie- przynajmniej póki co
    a czasem wole dać te 10 gr więcej i mieć spokojną głowe że paliwo w miare niż na załóżmy 100l zaoszczędzić 30 zł a na remont auta potem wydać 3000 tys zł
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    zdecydujcie się Panowie ilu jest w końcu tych dostawców paliwa, bo jak zwykle w takiej dyskusji, jeden pisze że jest jeden dostawca, następny że dwóch, a prawda jest taka że każda tego rodzaju informacja jest nic nie warta.

Czy jest chociaż jedna osoba która poda POTWIERDZONE informacje na temat "jednego" hurtownika paliw dla wszystkich stacji "monopolizującego" rynek?

Nie ma nic bardziej zacofanego niż ślepe przekonanie że wszystkie koncerny paliwowe korzystają z tego samego hurtownika a dostawca dla wszystkich stacji benzynowych jest jeden w Polsce i tylko on dyktuje ceny.

Tak samo twierdzenie, że "omijanie droższego BP nie ma sensu, bo jest ono w rekach prywatnych" nie ma zupełnie sensu.
    Skoro jest w rekach prywatnych i prywaciarz winduje cenę np. 30-50 gr w gore względem średniej, to znajda się ludzie którzy będą omijać BP właśnie ze względu na cenę i ten prywaciarz straci klientów. Nie ma znaczenia czy straci na tym koncern czy grupa prywaciarzy - straci właściciel stacji, bo klient pojedzie tankować na stacji gdzie nie ma loga BP i paliwo jest 30-50 groszy tańsze - nawet jeśli zostało kupione od jednego hurtownika po tej samej cenie hurtowej.
    Czarne e32 w benzynie!

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    Nie tankuję na BP od lat i odradzam wszystkim!

Cena i jakość paliw tam sprzedawanych przemawiają tylko za tym żeby omijać BP z daleka.

Gorąco polecam tankowanie zawsze na tej samej stacji, pozwala zaoszczędzić i ustrzec się problemów z jakością.
    Problemem nie jest koncern, a konkretne stacje i to co robią z paliwem ich właściciele, a przekręty zdarzają się na stacjach każdego koncernu.

Kolejna kwestia co z tego, że zaczniecie tankować na innych stacjach. Główne zyski stacji przynoszą samochody służbowe i ciężarówki, a one mając kartę do tankowania, nie pojadą gdzie indziej
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Tak, główne zyski to samochody firmowe... a ile jest tych samochodów? Więcej niż prywatnych? Ja mam pomysł - nie róbmy nic nawet się nie odezwijmy a już niedługo do naszych autek będziemy lać Pb po 10 zł za litr :D
    Jak mi nie wierzycie to przypomnijcie sobie czy jeszcze niedawno ktoś pomyślał o cenie ponad 5 zł za litr? ;)
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Ja nie tankuje na BP i Statoil - moge tak dalej - no problem :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E46 328Ci
    Bez sensu... dlaczego BP i statoil? A inne stacje w tym czasie zbiłyby kokosy i ani nie myślałyby obniżać cen :)

Znam parę osób z branży dystrybucji paliw - z tego co pamiętam PB95 i zwykły ON są na większości stacji z tego samego źródła - Orlenu (na pewno na BP, bo kuzyn długo woził paliwo ich cysternami). Ale są to informacje niepotwierdzone, więc nie dam sobie ręki uciąć

------------------
    Ostatnio edytowane przez Damias ; 16-02-2011 o 12:12
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    przesiądźmy się z e38 na rowery!

A tak na serio to mamy tyle do powiedzenia na temat cen paliw co mucha na temat piardnięcia słonia.

Uprawnienia umieszczania postów