W kwestii nawiewów nie będę zakładał nowego tematy, jeśli chodzi o nawiew na tylną kanapę, to ma on swój osobny wiatrak ? Znajduje się on w tunelu? Ostatnio zauważyłem że z nawiewów tunelu powietrze leci bardzo słabo i myślę że może być uwalony ten wiatrak ( bezpieczniki całe )? Czy ktoś wie jak do niego się dostać i czy dużo jest z tym roboty?
Jeśli masz tylko zwykły nawiew z tyłu(czyli masz regulację ciepłe zimne i otwarte-zamknięte) to nie ma tam wentylatora.
Jeśli masz sterowanie z wyświetlaczem, gdzie masz możliwość ustawić temperaturę i siłę nawiewu(trzecia strefa climatronic) to wtedy jest tam wentylator. Łatwo to odróżnić, bo nie dość, że climatronic na tył to dodatkowa dokładka na końcu tunelu, to jeszcze nie ma schowka na kasety pod podłokietnikiem.

Cytat Zamieszczone przez BOSS
Cytat Zamieszczone przez mongooes
Cytat Zamieszczone przez 525d
A ja mam pytanie do czego jest ta dioda w kratce u góry deski, jak zamykam auto to się zaświeca i po chwili gaśnie. Alarm czy co?
Nie alarm, a dioda centralnego zamka. Do tego nie tylko dioda, ale takze czujnik oswietlenia dla panelu sterowania klimatyzacji - korekcja nawiewu oraz sterowania klapkami na podstawie naslonecznienia.
Z tego co wiem to na samym panelu klimatronika znajduje sie wlasnie czujnik (fototranzystor- zaraz przy prawej kratce) sterujacy natezeniem jego podswietlania- skoro w tej gornej kratce z dioda tez jest jeden to w ktorym miejscu "sciemnia" ?? ;)
Chyba ze sluzy do kontroli pracy pozostalych...
Foto element z prawej strony climatronic'a, służy do regulacji podświetlenia tego panelu, a czujnik nasłonecznienia na desce, służy do regulacji samej pracy klimatronika, m.in. sterowania klap i siły nawiewu(w trybie auto)