Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: [ wnetrze] Nawiew z kratki tej pośrodku deski z diodą

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 745i
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    Zaskoczyłeś mnie, skąd masz to info?
    WDS - sa info na temat dzialania calego systemu sterowania nawiewami i jest rozpisany ten czujnik
    INPA - jest wartosc, ktora po zaslonienu czujnika spada, takze czujnik napewno dziala i jest wykorzystywany do korekt.

Kod:
    Solar sensors

The solar sensor is installed in the indirect ventilation grille in the vicinity of the LED for the antitheft alarm system to allow for varying light and heat source conditions (solar radiation) and to influence temperature, air distribution and air volume control .

It consists of two photoresistors , one on left and one on right that sense the different intensity levels of the solar radiation . The temperature control is influenced by the parameters stored in the EEPROM for changing following functions:

* The blower curve is shifted
        * The stratification air temperature is changed
        * The ventilation flap angles are changed

The sensor signal is output in a voltage range from 0 - 5 V and updated every 10 seconds . The signal plausibility is checked by a limit monitoring facility so that the sensor influence may be disabled in the case of fault .

Tylko skąd to stwierdzenie?
    Cytat Zamieszczone przez mongooes
    Nie alarm, a dioda centralnego zamka.
    Zachowanie tej diody zależy od zakodowania GM3.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 745i
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Tylko skąd to stwierdzenie?
    Nie chcialem juz sie zaglebiac, chodzilo mi raczej o to zeby ktos nie pomyslal, ze jak ma diode to ma alarm.
    Alarmu moze nie byc, a dioda przy zamykaniu zamkow zapala sie.

Fakt, że dioda jest zawsze. I działa tak, jak to z kodowania wynika. Pojęcie alarmu jest dość grząskie, bo faktycznie to on zawsze jest tylko nie zawsze jest aktywny :)

chodzilo mi raczej o to zeby ktos nie pomyslal, ze jak ma diode to ma alarm.
    Alarmu moze nie byc, a dioda przy zamykaniu zamkow zapala sie.
    A to to tak. Z tym się zgadzam :)
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Vip Vip Awatar wisior
    BMW
    BMW E61 525ia
    [quote="sylwekk"]bo faktycznie to on zawsze jest tylko nie zawsze jest aktywny [/quote

w mojej alarmu nie ma , nie mam tez takiego czegoś pod sufitem , z tego co muwisz rozumiem że wystarczy tylko go aktywować i będzie ? ................

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 745i
    Cytat Zamieszczone przez wisior
    w mojej alarmu nie ma , nie mam tez takiego czegoś pod sufitem , z tego co muwisz rozumiem że wystarczy tylko go aktywować i będzie ? ................
    Nie! Tutaj chodzi o to, ze GM3 odpowiada m.in. za alarm. Da sie dokodowac migajace kierunki przy otwieraniu, ale w pelni dzialajacy alarm bedzie po doposazeniu w czujniki ultradzwiekowe, przechylu oraz syrene.

Nie! Tutaj chodzi o to, ze GM3 odpowiada m.in. za alarm. Da sie dokodowac migajace kierunki przy otwieraniu, ale w pelni dzialajacy alarm bedzie po doposazeniu w czujniki ultradzwiekowe, przechylu oraz syrene.
    I tak, i nie. Ja nadal będę się upierał, że GM3 z zakodowaną opcją alarmu po zamknięciu już czuwa. Minimum, jakie należy dołożyć, to syrena. Będzie wtedy sygnalizacja dźwiękowa po "nieautoryzowanym" wejściu przez drzwi. Bez syreny jedyną reakcją na takie wejscie będzie miganie kierunkami lub innymi światłami (zgodnie z zakodowanymi opcjami). Oczywiście do pełni szczęścia należy dodać dodatkowe czujniki (mikrofale i przechył).

Zwróć uwagę, że kupując np. zestaw do montażu alarmu dostajesz centralkę (która sama w sobie najczęściej potrafi zareagować na pobudzenie krańcówek), syrenę i piloty. Dodatkowe zabezpieczenia należy dokupić oddzielnie.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 745i
    Masz racje, dlatego napisalem w "pelni dzialajacy alarm" po dodaniu wszystkich gratow.
    Trzeba jednak wziac pod uwage, ze dla wiekszosci osob alarm to cos co po otwarciu drzwi mruga i trabi :D

Zastanawia mnie jak mozna przetestowac taki system, tzn uzbroic na samym GM3 i otworzyc drzwi. Tylko wlasnie, jak otworzyc drzwi bez uzycia kluczyka?

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Z instr. obsługi BMW 7.

Działanie lampki kontrolnej:

-Lampka kontrolna na górnej powierzchni tab. rozdz. stale błyska - włączone jest czuwanie autoalarmu

-Lampka kontrolna pulsuje podczas włączania czuwania: Drzwi,pokrywa komory silnikowej albo pokrywa bagażnika nie są zamknięte. Nawet gdy nie zostaną one już potem poprawnie zamknięte, to czuwanie autoalarmu obejmuje poprawnie zamkniętą resztę i po 10 sek. lampka kontrolna stale błyska, nie zostaje jednak włączona ochrona wnętrza

Po wyłączeniu czuwania lampka kontrolna gaśnie: W międzyczasie nie manipulowano w samochodzie.

Podczas wyłączania aktywności lampka kontrolna pulsuje przez 10 sekund: W międzyczasie manipulowano przy samochodzie.

Po wywołaniu alarmu lampka kontrolna znowu stale błyska.

Czujnik alarmowy pochylenia

Czujnik alarmowy pochylenia i ochronę wnętrza można razem wyłączyć.

Lampka kontrolna zaświeci przez chwilę, a potem stale błyska. Czujnik alarmowy pochylenia i ochrona wnętrza są wyłączone aż do wyłączenia czujnika.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Uprawnienia umieszczania postów