Nr 7 najbardziej mi wpad³ w oko, nie wiedzia³em ¿e 740 w manualu na oryginalnym ko³paku z Tesco mo¿na kupiæ za 8k.. nied³ugo e38 na ulicach bêdzie tyle co e36;/
Ogolnie zbieranina aut czekajacych na remonty przekraczajace wartosc auta... ta 3l diesel za po³ ceny? cos tu smierdzi
Impossible is nothing
¯yæ szybko, umieraæ m³odo
moim zdaniem po zdjêciach:
1 wygl±da na stukniêt± z lewej strony(nowy klosz/lampa, ró¿ni±ca siê szcelina pomiêdzy mask± a b³otnikiem)
2 ciê¿ko po tych fotkach stwierdziæ ale ty³ mi troche nie pasuje(w koñcu w og³. nie ma "bezwypadkowy")
3 tylna prawa lampa inna, wygl±da mi na t± po lifcie
4 czy w tej kierownicy aby napewno jest poduszka?? :x
5 prawy przód(maska niezbyt dochodzi do b³otnika, nerki otrzyma³y dwie opaski zaciskaj±ce plastikowe w kolorze czarnym :hah: )
6 liche zdjêcia ;)
7 ooo jaki tani diesel :hah:
8 trzeba by ogl±dn±æ na ¿ywo ;)
to s± moje niektóre spostrze¿enia, co do tych samochodów. (mo¿e i jestem przewra¿liwiony troszke :D ) noo ale jak sam napisa³e¶, cudów po tych autach raczej siê nie spodziewaj ;) Ja bym odpusci³ sobie te okazje do poprawek lakierniczych :D
seria siedem drug± mi³o¶ci±...
Auta, które przedstawi³e¶ cenowo nie powalaj±. Widaæ, ¿e szukasz e38 ale za ma³e pieni±dze. I to tak wygl±da jakby¶ mia³ okrojony bud¿et, a koniecznie chcesz ju¿ e38. Powiem Ci szczerze, ¿e kupuj±c auto za 9 tys z³. Twoje wydatki siê na tym nie skoñcz±. ¯eby doprowadziæ te kwiatki do stanu u¿ytkowania pewnie jeszcze raz tyle musia³by¶ zainwestowaæ :x Wiêc czy nie lepiej od³o¿yæ jeszcze trochê kasiory i kupiæ co¶ co bêdzie w lepszym stanie, a koszty doinwestowania bêd± znacznie ni¿sze. Takie jest moje zdanie, a co do tych 8 kwiatków, które przedstawi³e¶ to ¿adne nie jest godne uwagi (zbyt du¿e koszty naprawy, nie wiadomo co w nich siedzi) a ten diesel za te pieni±dze :hah: nie chcê wiedzieæ co z nim jest nie tak![]()
Lilka z pelnym szacunkiem dla Twojej osoby, ale Twoja wypowiedz jest troche nie halo. O jakiej kwocie za 7er mowa, zeby Cie powalila? Przypuscmy, ze Kolega ma jak to nazwalas ''okrojony budzet'' to znaczy, ze dyskwalifikuje go ''juz'' do zakupu 7er? Na jakiej podstawie stwierdzasz,ze sa to ''kwiatki'' i robisz kosztorys napraw ''niewiedzac co w nich siedzi'' Czasami lepiej jest kupic uszkodzone mechanicznie auto, zleciec odpowiednio z ceny,zrobic je po swojemu i wiedziec co sie ma. Nie mozna ograniczyc pasji, brakiem kasy. Doprowadzac auto do perfekcji mozna latami, na tym polega pasja. Nie robmy z siebie bog wie kogo, bo jest wiele osob na forum, ktorych wartosc auta ''nie powala'' a jednak jezdza 7er i sa szczesliwymi posiadaczami. Nie jest sztuka wywalic kupe kasy na fure zeby sie pokazac, a pozniej przychodzi spot, czy zlot i pojawia sie milion wymowek bo kasy nie ma.Nie wypowiadajmy sie w tematach o ktorych nie mamy pojecia,powstrzymajmy przerosnieta ambicje i nadgorliwosc i postarajmy sie pomóc Koledze, bo o to przeciez tuZamieszczone przez Lilka
chodzi. Ten post nie ma na celu urazenia kogokolwiek,jest jedynie napisany pod wplywem podniesionego cisnienia.
ale za tyle to e32 mo¿na kupiæ, niestety dobre e38 to musi byæ minimum 15tys za pocz±tek produkcji.
e32 v8 manual
nie wiedzia³em, ¿e za takie ma³e pieni±dze s± e38 do kupienia :/:/:/
równie¿ do³±czê siê do opinii, ¿e na e38 w tych cenach lepiej nie patrzeæ bo mo¿na natrafiæ na skarbonkê bez dna.....
ale oczywi¶cie, tak jak GURALbmw napisa³, mo¿na jechaæ do ASO na przegl±d, dowiedzieæ siê co jest nie tak, z ceny zjechaæ, autko naprawiæ i git :)
Gural, piszesz m±drze, ale...
Kolega poprosi³ o opiniê nt. tych aut i j± dosta³. Równie¿ uwa¿am, ¿e ka¿da z tych E38 to kupa wymêczonego szajsu, która nawet po w³o¿eniu przyczepy hajsu bêdzie siê psu³a, bo poprzedni w³a¶ciciel olewa³ je ciep³ym moczem. Awaryjno¶æ ró¿nych pierdó³ w E38 wszyscy dobrze znamy i wiemy jak potrafi to wk****æ ;) Patrz±c po tych zdjêciach, obawiam siê, ¿e ka¿de z tych aut mo¿e nowego w³a¶ciciela bardzo szybko doprowadziæ do zawa³u serca lub udaru mózgu :]
P.S. Je¶li kolega nie spodziewa siê cudów, to proponuje prost± wyliczankê - "na kogo wypadnie na tego bêc". One wszystkie s± w podobnym stanie, wiêc ³otewer na któr± bêdzie to "bêc" ;)
Forum jest po to, aby wyra¿aæ swoje zdanie, ja to zrobi³am...Zamieszczone przez Guralbmw
¯aden szanuj±cy siê w³a¶ciciel nie sprzeda dobrze utrzymanego auta za "psie" pieni±dze. Wiêc to chyba logiczne, ¿e e38 w cenie e32 nie bêdzie autem, które przysz³emu w³a¶cicielowi nie bêdzie sprawia³o przykrych niespodzianek.Zamieszczone przez Guralbmw
Tu masz racjê, ale co to bêdzie za pasja, jak kolega zakupi jedn± z tych wymêczonych 7er i ¿eby doprowadziæ j± do stanu u¿ytkowania b±d¼ jak napisa³e¶ do perfekcji wpakujê w ni± tyle mamony, ¿e jak sobie wszystko przeliczy to by mu wysz³a zadbana w dobrym stanie e38 z koñca produkcji. Wiadomo ka¿da 7er wymaga wk³adu finansowego. Ale po co ma byæ to skarbonka bez dna?! I nie potrzebne nerwy?!Zamieszczone przez Guralbmw
Swojego posta napisa³am po to aby kolega icebox unikn±³ niepotrzebnych nerwów przy doprowadzaniu którego¶ z tych aut do ³adu.
Na jakiej podstawie to wnioskujesz? Gdybym nie mia³a pojêcia nie zabiera³a bym g³osu w temacie...Zamieszczone przez Guralbmw
Moja pomoc polega na tym, ¿eby odwie¶æ kolegê o zakupu któregokolwiek z tych aut. St±d moja opina na temat wy¿ej wymienionych egzemplarzy. Z reszt± i tak zrobi jak uwa¿a :) Ja osobi¶cie nie wpakowa³a bym siê w takie bagno na w³asne ¿yczenie.Zamieszczone przez Guralbmw
W takim razie proponujê wypiæ melisê lub wzi±æ jakie¶ tabletki zio³owe na pewno pomog± :] Po co siê niepotrzebnie denerwowaæ ;)Zamieszczone przez Guralbmw