Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: E38 i brak DSC...ujdzie?

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Neuf
    Cytat Zamieszczone przez positiv
    w zimę to po kilkudziesięciu sekundach próbowania wyprowadzenia auta z poślizgu znalazłem się na poboczu
    Początkujący widzę jesteś :) Ja czekam na zimę to nagram jak się po rondzie lata taką krową :)
    Tu nie o to chodzi czy komuś wychodzi czy nie. Ja też nie mówię, że mi nie wychodzi ale auto przede wszystkim z racji długości i masy jest strasznie pod sterowne mimo, że to tylno napędówka...
    Na prawdę w porównaniu np. z Omegą czy 5er zabawa 7er to dramat, to raczej walka z bestią jak przyjemność z zabawy w drifting, mniejszymi autami od razu wrzucasz w poślizg a później to już przyjemność regulacji napędu gazem i bezproblemowe kontrowanie kierownicą- sama radość.
    Po zabawach tymi autami można od razu przełożyć te możliwości na zdarzenia drogowe przy zwykłej jeździe. Skoro chcąc kontrolować 7er trzeba się pomęczyć to przy zaskoczeniu poślizgiem na trasie może być bardzo niewesoło.
    A system DSC czuwa zawsze i wciąż. Reaguje dyskretnie i skutecznie sprawiając, że autem zawsze się przyjemnie i bezpiecznie jeździ.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Coboss ma rację, DSC czuwa cały czas, nie tylko na śliskim, ale też przy szybko pokonywanych zakrętach i łukach przy dużych prędkościach i często nawet nie jesteśmy w stanie stwierdzić że nas kontroluje a zapalająca się kontrola DSC powoduje zdziwienie bo przecież nie jest ślisko.

Kolega phdream
    wyżej napisał że nie odczuwa braku systemu DSC, dziwi mnie jedna rzecz bo kolega ma 740i więc musi mięć przynajmniej ASC+T, więc ma system kontroli trakcji. Zastanawiam się czy "Kubico" jeździsz z wyłączonym systemem ASC w czasie zimy po oblodzonych drogach, bo coś mi się nie wydaje żebyś przy 286 koniach jeździł z ASC+T OFF.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Coboss ma rację, DSC czuwa cały czas, nie tylko na śliskim, ale też przy szybko pokonywanych zakrętach i łukach przy dużych prędkościach i często nawet nie jesteśmy w stanie stwierdzić że nas kontroluje a zapalająca się kontrola DSC powoduje zdziwienie bo przecież nie jest ślisko.
    W szczególności to widać gdy ma się wytrzaskane już trochę zawieszenie albo jedzie się po nierównej drodze, po koleinach...
    Dla mnie to genialny wynalazek, człowiek pruje sobie spokojnie nie przejmując się niczym elektronika daje w ten sposób olbrzymi komfort a działanie DSC w BMW jest na prawdę genialne. Jak pisałeś widać tylko mrugającą kontrolkę a auto świetnie się prowadzi.
    Miałem okazję jechać autami co mają kontrolę trakcji, która z reguły wykorzystuje hamulce w aucie- DRAMAT i WIELKIE NIEPOROZUMIENIE a przecież to były nowe auta
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik Awatar phdream
    BMW
    E38 740i 6M
    Cytat Zamieszczone przez bitek-bitek
    Kolega phdream
    wyżej napisał że nie odczuwa braku systemu DSC, dziwi mnie jedna rzecz bo kolega ma 740i więc musi mięć przynajmniej ASC+T, więc ma system kontroli trakcji.
    Bitek ciekawe rzeczy piszesz ;) skoro mówię że nie mam żadnej kontroli to tak jest. Mam 740i z manualną skrzynią 6 i nie mam żadnej "smyczy"

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Cytat Zamieszczone przez phdream
    Cytat Zamieszczone przez bitek-bitek
    Kolega phdream
    wyżej napisał że nie odczuwa braku systemu DSC, dziwi mnie jedna rzecz bo kolega ma 740i więc musi mięć przynajmniej ASC+T, więc ma system kontroli trakcji.
    Bitek ciekawe rzeczy piszesz ;) skoro mówię że nie mam żadnej kontroli to tak jest. Mam 740i z manualną skrzynią 6 i nie mam żadnej "smyczy"
    W takim razie ok - myślałem właśnie że możesz mieć manualną skrzynię biegów, atu sprawa już ma się trochę inaczej niż przy automacie - łatwiej kontrolować auto ze skrzynią manualną niż automatczną.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    U kumpla na placu stoi 7er z M60B40 pod machą, do tego automatem i bez ASC ;)
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Początkujący Użytkownik Awatar PatricK
    BMW
    DODGE RAM 1500
    ja w swojej e38 też nie mam żadnego przycisku asc i jak włączam stacyjkę to żadnej kontrolki nie ma... a zima się zbliża...

Zaawansowany Użytkownik Awatar lionix
    BMW
    728 E38
    U mnie jest ASC (kontrola trakcji tak?) , ale nawet jak wyłączę to nic się nie dzieje ;( 2.8 to trochę za mało na zerwanie przyczepności na tych kapciach, nawet na mokrym :hah:

Ale jak jechałem po szutrze to poszedłem bokiem aż miło (taki drift że szok) ale to był jednorazowy numer (chciałem sprawdzić czy w ogóle pójdzie bokiem) i wyszło zajebiście :D (przynajmniej tak to wyglądało ze środka)

miałem więcej szczęścia niż rozumu, 2 raz na pewno by się nie udało :hah: ale wspomnienia pozostaną :hah:

Vip Vip
    BMW
    e32 735ia + dupowóz :D
    Blog
    21
    zdaje Ci się :)
    Cytat Zamieszczone przez lionix
    poszedłem bokiem aż miło (taki drift że szok) ale to był jednorazowy numer (chciałem sprawdzić czy w ogóle pójdzie bokiem) i wyszło zajebiście (przynajmniej tak to wyglądało ze środka)

...mieszanie tego z driftem to przegięecie moim zdaniem... :)To że auto się postawi bokiem to nie drifting...Ja robię prawie wszystkie ronda w olsztynie Hyundaiem H100 i to po kilka kółek i na 2 biegu do oporu jak popada deszcz i nienazywam tego driftem :D i mam kulkę na kierownicy :D - spojrzenie ludzie czekających na wjazd na rondo-bezcenne :hah:

Zaawansowany Użytkownik Awatar lionix
    BMW
    728 E38
    No może za bardzo doprawiam sobie skilla :D
    I tak bardzej chodziło mi o jednorazowy manewr niż nawalanie po torze driftem prawdziwym ;]

Ale i tak jestem pewien że tylko mnie się to podobało, na zewnątrz na pewno wyglądało to lamersko :what: , pewnie ledwo co się przesunęło

Tak samo jak z jazdą na jedym kole na moto, na początku zawsze wydaje się że jest się nie wiadomo jak wysoko, a w rzeczywistości koło podnosi się ledwo na 10 cm :)

Pozdro

Uprawnienia umieszczania postów