Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: E38 i brak DSC...ujdzie?

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    coboss jak bys sie przejechał e65 to bys zobaczyl jak działa " bezwiednie " kontrola trakcji w e38 czujesz jakies szarpnięcia w e65 tego nie ma . moim zdaniem to jest piękne :) co do driftu fmmm 7er tego nie lubi poza tym nie przystoi taj jeździc . albo sie kulasz po mieście z predkością patrolową albo lecisz ile fabryka dała . poza tym maciek ty tym hiundajem jeździsz tyłem??? czy na ręcznym ?? juz sobie wyobrazam te bezcenne miny ludzi na przystanku jak jeździ jakis mały samochodzik na wstecznym po rondzie :P
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Robicie OT.

Vip Vip Awatar Cichy
    BMW
    e38
    Cytat Zamieszczone przez PatricK
    ja w swojej e38 też nie mam żadnego przycisku asc i jak włączam stacyjkę to żadnej kontrolki nie ma... a zima się zbliża...
    Chyba zartujesz...

Wpadni na spota obadamy
    Impossible is nothing

Żyć szybko, umierać młodo

Początkujący Użytkownik Awatar cezar012
    BMW
    E38 740d
    witam. u mnie jest jakis problem z dsc. jak odpale auto to jest ok kontrolka gasnie, ale ruszam i po chwili sie zapala i dsc przestaje dzialac. inpa pokazuje blad czujnika polozenia drazka (?) jak dobrze pamietam. kumpel mowil ze moze to byc luz na drazku, ale na szarpakach nic nie widac. byl luz na wahaczach wiec wymienilem na lemfordera, zrobilem zbierznosc na laserach i kierownica jest prosto w czasie jazdy i nie sciaga ani nic, a DSC rozlacza sie zaraz po ruszeniu. co to moze byc? dodam ze mam luz na tyle na banankach (juz kupione lemf.) i na wahaczach, ale musze kupic graty i zrobic wszystko odrazu a nie na raty-to moze miec wplyw?
    co do jazdy zima bez DSC to powiem tak, mam dobre zimowki 215/65/16 michelin alpin 4szt, auto zrywa przyczepnosc prawie na kazdej nawierzchni, procz suchego asfaltu. co do jazdy BB (bardziej bokiem) to moze 7er nie jest do tego stworzony, ale na 3 pasmowce zasnierzonej "zmija" wychodzi pieknie nawet przy 80-100km/h, na parkingu i na rondach jazda bokiem tez mi jakos wychodzi tyle ze auto jest b dlugie i ciezkie i utrzymac w ryzach takiego potwora na tiptroniku nie majac normalnego sprzegla ani recznego jest poprostu bardzo trudno, moc troche pomaga, ale jest ciezko. co nie znaczy ze nie da sie tego robic. narazie snieg rozpuscilo i na asfalcie takich cudow nawet nie bede probowal, ale jak spadnie snieg i zarejestruje auto i wykupie na niego AC :icon_cool: to zabiore kumpla i moze cos nakrecimy na YT. jak Scania sie da jezdzic bokiem to BMW tym bardziej.
    V8-POWER...
    BMW e38 740d V8 ;-D
    Scania R500 V8
    Scania 164c V8
    Scania 144L V8

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Cytat Zamieszczone przez cezar012 Zobacz posta
    inpa pokazuje blad czujnika polozenia drazka
    Masz na myśli "Steering angle sensor"? Jeśli tak to trzeba go ustawić. Inpa tego nie umożliwia, dopiero DIS.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Zaawansowany Użytkownik Awatar koNik_N
    BMW
    1989 E32 750i, 1974 E3 2500, 1976 E12 535i
    przy braku kontroli trakcji dobre zimówki to podstawa, wtedy i z parkingu da się wyjechać i tył na zakrętach nie ucieka, ludzie - w 7er kupujcie dobre zimówki :)
    '59 GAZ 21 | '66 W108 5.6 | '69 W108 280SEL | '72 BA3 2101 1200s | '74 BMW E3 2500 | '76 BA3 2103 1.8iSk | '76 BMW E12 535i | '79 GAZ 24 | '89 Volvo 740 2.3 GLE | '89 BMW E32 750i | '96 Volvo 960 3.0

Uprawnienia umieszczania postów