Poka¿ wyniki od 1 do 6 z 6

W±tek: Sypanie przez s³u¿by drogowe ¿wiru na drogê.

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Supermen
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e38 750iL
    Sk±d
    Chojnice

Sypanie przez s³u¿by drogowe ¿wiru na drogê.

Po co to siê robi? Kto wpad³ na tak g³upi pomys³ ¿eby sypaæ ¿wirem na asfalt?

Jadê dzisiaj sobie t± beznadziejn± drog± 22 która wygl±da jakby ledwo co siê na niej wojna skoñczy³a, to jeszcze s³u¿by zaczê³y sypaæ jakie¶ kamyki!!!
    My¶la³em ¿e mnie rozniesie jak s³ysza³em wokó³ auta te odbijaj±ce siê ustrojstwa.

To ma na celu zniszczenie ludziom samochodów? Jestem tak podminowany ¿e to siê w g³owie nie mie¶ci! Jak zwykle nie maj± $ na remont to jak±¶ cha³turê odwalaj± byle by³o.
    Nie dosyæ ¿e zawieszenie dostaje na tej p³ytowej dziurawej drodze to jeszcze siê szyby pozbêdê i auto bêdê mia³ do lakierowania!
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza siê do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Przemik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    e32 730i m30b30
    Sk±d
    Skierniewice
    To jest Polska wiêc lepiej siê do tego przyzwyczaj bo w swoim ¿yciu w tym kraju równych dróg siê nie doczekasz. Nie tylko u Ciebie sypi± szajsem na lewo i prawo - u mnie tak samo, czasami to zastanawiam siê czy ja jestem na asfalcie czy to ju¿ szuterek :D A w Walencji maj± most zwodzony który jest tak idealnie równo z drog± zrobiony ¿e bolidy F1 tamtêdy je¿d¿± :P

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Sk±d
    POLSKA
    Te¿ ostatnio w nocy wjecha³em na taki odcinek drogi w okolicach Polanowa w zachodniopomorskim, jak us³ysza³em jak to siê odbija od nadkoli i podwozia to a¿ mnie zabola³o serce, na szczê¶cie nic nie jecha³o z naprzeciwka bo by³a ok 1 w nocy.

Kiedy¶ wpad³em te¿ na jaki¶ odcinek takiej drogi i z naprzeciwka jecha³ Kamaz, obsypa³ mnie tym "gównem" i niestety parê odprysków na masce mam.

By³em w siê dowiedzieæ w starostwie powiatowym w S³awnie co z tym mogê zrobiæ to przemi³a Pani odpowiedzia³a ¿e mogê wys³aæ za¿alenie a jak chcê to mogê za³o¿yæ sprawê :-). I to tyle.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2010
    BMW
    F 01
    Sk±d
    z azot
    pod spód lej± p³ynna smo³e i te kamyki maj± sie do tego przykleic, a przyklejaj± sie do opon do auta to kretyñstwo jakies. a ,¿e jestem mi³o¶nikem motocylki nie wyobra¿am sobie wjechaæ w takie co¶ na moto gleba obligatoryjna
    BMW sie nie psuje

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar MariuszE38
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    Sprzedane
    Sk±d
    Toruñ
    Ja ju¿ wiem co siê robi z t± smo³± jak jest ponad 30 stopni w cieniu... p³ynie jak woda i strasznie siê klei do samochodu :o
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    Albo mowa o zatykaniu wyrw grysem albo o zaklejaniu pêkniêæ i drobnych dziurek metod± smo³a i zmielony asfalt.

W 1 przypadku powinni to ubiæ i po kilku dniach gdy usi±dzie zalaæ asfaltem ale ten grys nie powinien lataæ po drodze.

W 2 przypadku gdy jest klejona droga to ten drobniutki asfalt owszem ha³asuje mocno ale nie uszkadza aut pod warunkiem, ¿e siê przestrzega ograniczenia prêdko¶ci, które w tedy obowi±zuje. Te kamyszki jak to nazywacie przywieraj± do asfaltu bardzo szybko, na ruchliwej drodze w szczególno¶ci gdy je¼dzi du¿o ciê¿arówek to jest kwestia kilku godzin aby z posypki zrobi³a siê ³adna i skuteczna ³ata.

W WLKP metoda powszechna od wielu lat.

Je¿eli jedziecie tak± drog± i widzicie jelenia w z³omie który leci szybko z przeciwka to jedyne co mo¿ecie zrobiæ to w³±czyæ ¶wiat³a awaryjne, drogowe ostry klakson i zajechanie mu drogi aby zwolni³. Inaczej faktycznie przez g³upka mo¿ecie mieæ potrzaskany lakier na aucie. Jako¶ trzeba sobie radziæ, na g³upotê ludzk± nie ma lekarstwa niestety.
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •