Strona 213 z 374 PierwszyPierwszy ... 113163203211212213214215223263313 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,121 do 2,130 z 3752

Wątek: Rarytasy i gadżety do 7er

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Jak ktos chciał by ryzykować to zmieniarka 10 cd sprawna i jeszcze 6cd z interfejsem i zaciski 4 tłoczkowe u jednego sprzedawcy. Mam złe przeczucie że to może być wałek więc lepiej na zimne dmuchać : http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=28451695

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Vip Vip Awatar avecezarave
    BMW
    E32 740iL `93
    Blog
    27
    Jakub to żaden wałek mogę osobiście poręczyć za te przedmioty.
    [IMG]http://img408.imageshack.us/img408/1048/dsc0188v.jpg[/IMG 7er

Doświadczony Użytkownik Awatar nino
    BMW
    E32 735
    a to jest rarytas czy nie jest? http://tablica.pl/oferta/sprzedam-te...9ac27167;r:;s: plus znalazłem gałki w śmiesznej cenie http://tablica.pl/oferta/drewniana-g...9ac27167;r:;s: no i to chyba też jakiś tam smaczek http://tablica.pl/oferta/wzmacniacz-...promoted;r:;s:

Doświadczony Użytkownik Awatar brunoz
    BMW
    E38 740iA
    Blog
    11
    Przepraszam za moją niewiedzę, ale co dają czterotłoczkowe zaciski? Lepiej hamuje? A co na to przyczepność opon?
    Nein! Mein Schnitzel!

Zaawansowany Użytkownik Awatar capoZe32
    BMW
    750iL (not LPG)
    Blog
    4
    Cytat Zamieszczone przez brunoz Zobacz posta
    Przepraszam za moją niewiedzę, ale co dają czterotłoczkowe zaciski? Lepiej hamuje? A co na to przyczepność opon?
    Dlaczego w ferrari albo innego tego typu samochodach nie montują zacisków np z fiata?

MOD EDIT: Jeżeli nie wiesz to nic nie pisz. Nabijaj sobie posty w dziale Humor ,tam możesz pisać takie puste posty. Jeszcze jeden taki przypadek i odpoczynek.
    Ostatnio edytowane przez Bezi ; 14-04-2013 o 17:40

Początkujący Użytkownik Awatar prucnale
    BMW
    E38 M52B28
    Cytat Zamieszczone przez capoZe32 Zobacz posta
    Dlaczego w ferrari albo innego tego typu samochodach nie montują zacisków np z fiata?
    No to koledze wytłumaczyłeś :D Przypuszczam, że nie wiesz jak tak piszesz. Ja też nie wiem :P A tak w ogóle to OT więc rozwikłanie zagadki w innym dziale.
    Był wypadek! Żuk uderzył w Nyse, bo miał opony łyse : Puk puk; Kto tam?; Korba :D

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Większa ilość tłoczków to lepszy docisk klocka do tarczy(bardziej równomierny).
    Kolejna sprawa, że w parze z zaciskami z V12 idą też większe tarcze, a zmiana średnicy tarczy daje największe efekty
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Doświadczony Użytkownik Awatar brunoz
    BMW
    E38 740iA
    Blog
    11
    Dziękuję Cursor.
    Czyli: cztery tłoczki -> bo większe klocki -> bo mogłyby się klocki odkształcać przy zwykłych tłoczkach -> bo większe tarcze?
    Tylko, że patrząc z punktu widzenia zwykłego usera auta, różnice w większej tarczy są niezauważalne - i zwykłe tarcze i większe zahamują tak, że włączy się ABS..
    Nein! Mein Schnitzel!

Zaawansowany Użytkownik Awatar Trolcio735
    BMW
    735iA E32
    Przy prędkościach rzędu 50 km/h różnica nie będzie znacząca, ale już przy prędkościach autostradowych grubo powyżej 100km/h to różnice z pewnością są ogromne. Przy takich prędkościach i suchej nawierzchni wątpie, żeby była możliwość zblokowania kół, aczkolwiek 4 tłoczkowe będą bliżej granicy przyczepności niż jednotłoczkowe co w efekcie da krótszą drogę hamowania.
    Swoją drogą ostatnio poszedł zestaw: przód 4 tłoczki + tył na tarcze wentylowaną czarne z czerwonym napisem do E32 za 660zł.
    Ktoś z forum łyknął?

Początkujący Użytkownik Awatar prucnale
    BMW
    E38 M52B28
    Cytat Zamieszczone przez Trolcio735 Zobacz posta
    powyżej 100km/h to różnice z pewnością są ogromne. Przy takich prędkościach i suchej nawierzchni wątpie, żeby była możliwość zblokowania kół, aczkolwiek 4 tłoczkowe będą bliżej granicy przyczepności niż jednotłoczkowe co w efekcie da krótszą drogę hamowania.
    Durnoty opowiadasz. Jakie znaczenie ma prędkość do siły hamowania i przyczepności? Pominąć opory powietrza to żadne, więc przy każdej prędkości zblokujesz koła, bez ABSu oczywiście. 4 tłoczki wytworzą większą siłę która dociśnie klocek do tarczy obciążonej większą masą. Jedno czy dwu tłoczkowe nie zdołałyby wyhamować koła do 20% poślizgu występującego przy ABSie. Po prostu do wyhamowania większej masy potrzeba większej siły która dociśnie klocek do tarczy, aby zamienić energię mechaniczną na energię cieplną
    Był wypadek! Żuk uderzył w Nyse, bo miał opony łyse : Puk puk; Kto tam?; Korba :D

Uprawnienia umieszczania postów