Czy miał ktoś problem ze współpracą OBD z instalacją BRC Plug&Drive?
Niby podłączone białym kabelkiem pod K-Line pod pin 7 w gniazdku OBD, ale nie zczytuje wartości.
Uniwersalny tester OBD z Viakena łączy sie bez problemu i odczytuje adaptacje...
Czy miał ktoś problem ze współpracą OBD z instalacją BRC Plug&Drive?
Niby podłączone białym kabelkiem pod K-Line pod pin 7 w gniazdku OBD, ale nie zczytuje wartości.
Uniwersalny tester OBD z Viakena łączy sie bez problemu i odczytuje adaptacje...
U nas raczej chyba nikt nie ma BRC w e65.
Ja i Greg mamy Prinsa i to chyba na tyle.
Pozdrawiam
Sebek
Ja mialem BRC w e65 735i i nie miałem z nią problemów.Zczytywało wartości,ale w jaki sposób to było podłączone to nie wiem.
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
Właśnie chodzi mi konkretnie czy taki pojazd współpracuje z OBD BRC - czy widać odczyty w programie konfiguracyjnym od BRCZamieszczone przez Bezi
Wykluczę w ten sposób niekompatybilność protokołów.
Instalacje Prins VSI nie mają funkcjonalności współpracy z OBD...
Widac napewno,bo jak jezdzilem na jakies poprawki czy korekty to laczyli sie...ale co i jak to nie wiem... :/
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
No i udało sie uruchomić ;) Głupia sprawa - trzeba było wyjąć zaślepke z gniazda OBD... zaslepka ma na sobie zworę zwierającą piny 7,8 i 16. Po zdjęciu BRC samo zczytało wszystkie parametry po OBD i działa rewelacyjnie.
A więc dobrze że problem rozwiązany :) .