-
Zaawansowany Użytkownik
Coś mi się zdaje że mamy ten sam problem. U mnie to już zaczyna na ciepłym szwankować. Też mam gaz (chodzi dobrze). Sprawdziłem już przepływke oraz cewki. Na kompie nic nie wykazuje (oczywiście poza sondami, są dobre).
Jak dojdziesz co i jak to napisz. Ja też się postaram sprawdzić jeszcze parę rzeczy, na początek ustawienie wałków oraz podmianka wtrysków.
Mam nadzieję że naprawimy swoje bryczki.
Dodam jeszcze że żeby jechać na zimnym to muszę gazu ująć i nagle dodać to wtedy przyspiesza do zmiany biegu, później znów powtórka. Pow 3 tys jedzie ale jakby brakowało z 70 KM.
Pozdrawiam.
-
Początkujący Użytkownik
Kurcze no to mamy podobne problemy
Ja dzisiaj cewke wrzucę i krokowy wyczyszcze z ponownym sprawdzeniem szczelności układu dolotowego... no i zobaczymy. ciekawe czy więcej osób miało podobne problemy...
-
Początkujący Użytkownik
byles u jakiegos szpeca od gazu? pojezdzij jeden dzien na benzynie i zobacz rano, nastepnego dnia czy sytuacja sie powtórzy.
-
Początkujący Użytkownik
Dzięki za podpowiedz. własnie dzis zauwazyłem ze gdy przepaliła na benzynce to smigała aż miło. Robie bardzo krótkie odcinki i może źle sie zmapowała przez instalacje po resecie kompa. Pojeżdżę dwa,trzy dni na PB i odezwe sie
Pozdrawiam
-
Początkujący Użytkownik
no tak ale jak puszczaja Ci wtryski to moga miec wplyw na zmiane map. Pojezdzisz na benzynie chwile bedzie dobrzea, a potem znów to samo. Na Twoim miesjcu podjechalbym do kogos w celu sparwdzenia instalacji, a masz tak że jak nie odpalisz za pierwszym przekreceniem kluczyka to pozniej jest ciezko odpalic i smierdzi LPG?
-
Początkujący Użytkownik
Tak jak kolega przypuszcza, na benzynie jeżdże od dwuch dni i miód malina :] A gdy na gazie jeździłem to strasznie śmierdziało i czasem długo musiałem kręcić. A więc po wypłacie na regeneracje wtrysków...ciekawe ile zapłace
-
Początkujący Użytkownik
ja placiłem 500zl z kalibrowaniem. Pozdrawiam
-
Zaawansowany Użytkownik
Fiu fiu ja się wczoraj umówiłem na wizytę w środę. Mam nadzieje że wszystko na gwarancji będzie bo ta do 12 lipca. Zrobiłem na nich 28 000 więc niech się teraz produkują żeby to działało. Jak trochę polatałem na pb to się inne auto zrobiło.
-
Zaawansowany Użytkownik
Miałem a nawet mam ten sam objaw. Tak jak koledzy przedmówcy powiedzieli... Zmienia Ci się mapa od gazu i później komp przylewa na benzynie.
Uprawnienia umieszczania postów