Zamieszczone przez
sylwekk
Martin, efekt super, choć fotki chyba tego do końca nie oddają.... :)
Pochwal się, jakich środków użyłeś do obróbki. W moim temacie sugerowałeś Meguiars. Cena ich jednak nie jest zachęcająca.....
To prawda w realu jest zncznie lepiej :D
Spędziłem przy tym jakieś 6-8 godzin łącznie - najlepsze jest to ,że całą pracę wykonałem ręcznie bez użycia jakiejkolwiek polerki mechanicznej (ale chyba zakupie sobie takową bo klientów coraz więcej) :D
Co do środków to właśnie Meguiar's seria Mirror Glaze (te które Ci poleciłem w Twoim temacie) -fakt cena odstrasza ,ale efekt wynagradza wszystko-jaki środek, taka cena ;)
Jest na to sposób ;) Można by założyć odpowiedni temat i zrobić zrzutkę z innymi forumowiczami- wydajność podanych środków to 250ml jednego preparatu na 3-4 auta (bardzo wydajny w stosunku do ceny i gwarantowany efekt ).Niestety środki z najwyższej półki czyli Mirror Glaze są sprzedawane tylko w bańkach po 4l(jeden ze środków-więc dla jednego człowieka i jednego auta,to dużo za dużo
Jest jeszcze inne rozwiązanie można jeszcze zamówić odpowiedniki tej serii z niższej półki-te ,których ja użyłem są przeznaczone dla dużych firm zajmujących się tym profesjonalnie ;)
Odpowiedniki:
Meguiars compound i swirl x .
Środki MEGUIAR'S jakie użyłem to :
1.M105 Ultra Cut Compound (na głębsze rysy+ogólna renowacja lakieru i odzyskanie koloru )
2.M205 Ultra Finishing Polish (politura -nadaje naprawdę głębi lakierowi-poza tym usuwa koliste drobne ryski po polerowaniu ) dodatkowy efekt jest taki ,że woda szybko spływa po każdym deszczu , no i brud już tak bardzo nie przywiera do lakieru :)
Teraz pozostaje mi tylko kupić jakiś dobry wosk -najprawdopodobniej będzie to NXT 2.0 WAX , lub inny,ale z pewnością Meguiar's ;)
Prosty przykład wieczorem miałem myć auto ,niestety zaczęło padać , a rano gdy spojżałem na auto cieszyłem się że tego nie zrobiłem , bo byłyby to Syzyfowe prace :] Zero kurzu na aucie ,żadnych plam , auto suche ;)