Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: Wentylator klimatyzacji na 4 i 3 PINY

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    To dobrze wiedzieć, bo ktoś próbował mi wcisnąć 3 pinowy od innego auta a więc jest możliwe, że to 3 pinowy od przed lifta i w aucie po liftingu nie będzie działał.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    Kolega ma w drugą stronę. 3pinowy i chce podłączyć 4 pinowy...
    Z tego co pamiętam 4 pinowe były czysto mechaniczne a 3 pinowe są elektroniczne.
    Jak idzie podłączyć stary to ja też chcę posłuchać jak ;)
    W miejsce 3pinowego (poiftowy bezstopniowy) nie da rady podlaczyc starego wentylatora
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Cytat Zamieszczone przez BOSS
    W miejsce 3pinowego (poiftowy bezstopniowy) nie da rady podlaczyc starego wentylatora

Dokładnie. Nie mam takiej opcji. Nie uda się
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    A jeszcze miałem cień nadziei ;(
    No trudno... teraz mam urwanie głowy w firmie i na szczęście jest chłodno jak znajdę czas to będę szukał usterki i zapewne innego wentylatora.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik Awatar dOOm_PL
    BMW
    740iA individual;) / e36 Coupe
    Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    Przedliftowe spokojnie daje się zreanimować ;)
    No niestety jak mój rozebrałem to sie okazalo ze 3 magnesy w środku sie rozleciały;/ gdzieś czytałem na 7er.pl ze forumowicz wyjal 1 i działał ale 3 to juz chyba ze dużo xD no i do tego mialem padnięty rezystor...
    Zakupiony juz nowy tak wiec mam spokoj na pare lat mam nadzieje.
    Jezeli ktos bedzie potrzebował moj stary (obudowa czy cos to pisac na PW i wystawie na allegro czy nawet można odebrac osobiście) Moze to komuś sie jeszcze przyda...
    Jade wolno ale ciagle przed toba:)

Cytat Zamieszczone przez dOOm_PL
    No niestety jak mój rozebrałem to sie okazalo ze 3 magnesy w środku sie rozleciały;/ gdzieś czytałem na 7er.pl ze forumowicz wyjal 1 i działał ale 3 to juz chyba ze dużo xD no i do tego mialem padnięty rezystor...
    Miałem podobnie - 3 odklejone magnesy i upalony rezystor. Magnesy wklejone, rezystor zmieniony - śmiga jak złoto. :)

BMW
    NIe pierd***!! 8/ ja uznałem ze fuszerki nie będę robił wiec kupiłem nowy;/ no nic posklejam teraz stary i pcham na allegro:p

Ano tak jest, panie kolego... I to nie jedyny zreanimowany wiatrak. O tym właśnie pisał Sylwek7. Nie wiem, czemu naprawę nazywasz fuszerką, skoro magnesy oryginalnie są wklejane. Mniejsza o to. Masz nowy, sprawny... Pozostaje się cieszyć. :)

BMW
    Bo widzisz różne magiczne sztuczki robiłem przy e36 ale dla mnie e38 to inna bajka bo nie zniosę ze cos mi nie działa w mojej 7ce. Nie sadziłem ze sie to będzie kupy trzymało i nie chciałem tego rozbierać za jakiś czas dlatego dałem sobie spokój.
    Został mi jakiś dziwny dźwięk przy ruszaniu (w innym założonym temacie) i roleta z tylu do zrobienia:) mam nadzieje ze nic nowego się nie zepsuje:)

No ale już trochę odbiegamy od tematu :P ja mam już przynajmniej spokój z wiatrakiem na jakiś czas:D

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez dOOm_PL
    No ale już trochę odbiegamy od tematu :P ja mam już przynajmniej spokój z wiatrakiem na jakiś czas:D
    Jesli masz nowy oryginal to owszem bedzie spokoj ale jak made in china to lepiej zrob stary na ideal a sprzedaj ten "nowy"
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Uprawnienia umieszczania postów