Witam,
w serwisie (nie ASO ale robia BMW, klime i ogrzewanie tez w innych autach) twierdza, ze do Webasto nie ma czesci (BMW nie dostarcza), wymienia sie tylko caly "klocuszek".
Ktos kiedys pisal o wymianie swiecy itp., poradziliscie sobie z tym?
Witam,
w serwisie (nie ASO ale robia BMW, klime i ogrzewanie tez w innych autach) twierdza, ze do Webasto nie ma czesci (BMW nie dostarcza), wymienia sie tylko caly "klocuszek".
Ktos kiedys pisal o wymianie swiecy itp., poradziliscie sobie z tym?
Pozdrawiam
Gwozdziu
------------------------------------------------
Zgadza się w ASO BMW do układu Webasto nie występują części zamienne. Można dokupić zewnętrzną pompkę cyrkulacji płynu a tak to cały moduł. Ale są firmy które zajmują się sprzedażą części zamiennych do urządzeń firmy Webasto.
Ostatnio miałem przyjemność walczyć troszke z tym urządeniem i rozpracowałem go doszczętnie.
Oczywiście całość można rozkręcić na dosłownie części pierwsze.
to powinienes wiedziec dlaczego u mnie po wlaczeniu webasta to leci chlodne powietrze? co ja tam mam zrabane, co musze wymienic?
Napisz czy Diesel czy Benzyna, w jaki sposób go włączasz i czy wogóle słychać że pracuje?
wiec benzyna, a wlaczam go pod radiem, w funkcjach komputera, przelanczam z tym przelacznikiem co ustawia sie zeby bylo wyswietlane np kanaly od radia lub funkcje komputera, i jak jest wlaczone to oczywiscie ze go slychac cichutko pod lewym nadkolem i jak wyjme kluczyk to tez dziala, swieci sie tez ten wiatraczek, ale leci chlodne powietsze i po kilku min. ok10 wylancza sie samo. opisalem jak umialem :) mam nadzieje ze cos zrozumiales
Wszystko zrozumiałem, jasne. Jeszcze jedna rzecz, czy zwróciłeś uwagę na spaliny które wydobywają się z tłumika Webasto, czy są gorące czy zimne?
Jezeli cieple to Webasto dziala prawidlowo, jezeli zimne to dmucha samym powietrzem i wtedy pomyślimy co dalej.
kurcze nie wiem, to gdzies tam kolo tego webasta te spaliny powinny sie wydobywac?
Jak schylisz się mniej więcej po środku drzwi kierowcy to w oslonie pod podwoziem zobaczysz otwór a w nim taka owalną metalową rurkę.
nom polecialem na dol, i sprawdzilem. leci zimne
musze teraz jechac do Wawy, wieczorkiem jak bedziesz to pomyslimy co dalej. pozdro