Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 16

W±tek: allegro ile mogê czekaæ na wp³atê

Vip Vip Awatar jarek88
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Sk±d
    Tomaszów Mazowiecki
    Blog
    20

allegro ile mogê czekaæ na wp³atê

problem jest nastêpuj±cy
    go¶æ wygra³ aukcje której wcze¶niej nie zakoñczy³em (trafi³ sie lepszy kupiec poza allegro)
    na pocz±tku ¶ciemnia³em ¿ê zderzak ju¿ sprzedany ale po jego upierdliwosci po tyg odp ¿e znow mam ten zderzak. zadowolony odp ¿e kaske wp³aci w czwartek 3,06 od tamtego czasu mine³y ju¿ jakie¶ 2 tyg kasy oczywi¶ci nie wp³aci³. wczoraj sie odezwa³ z pytaniem o dane do przelewu , poda³em mu je z dopiskiem ¿e ma czas zap³aty do dzi¶. ham dzi¶ pissze ile ma wp³aciæ i jakie koszty przesy³ki?
    czy moge ¶mia³o wystawiæ mu ju¿ negatywa ???

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Supermen
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e38 750iL
    Sk±d
    Chojnice
    Jak Ty mu wystawisz to on Tobie równie¿ wiec siê zastanów. Poczekaj jeszcze trochê. Zg³o¶ sprawê na allegro albo wystaw ponownie.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza siê do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Super Moderator Awatar EVAN
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Sk±d
    Kêtaki

Re: allegro ile moe czekaæ na wp³ate

Cytat Zamieszczone przez jarek88
    problem jest nastêpuj±cy
    go¶æ wygra³ aukcje której wcze¶niej nie zakoñczy³em (trafi³ sie lepszy kupiec poza allegro)
    na pocz±tku ¶ciemnia³em ¿ê zderzak ju¿ sprzedany ale po jego upierdliwosci po tyg odp ¿e znow mam ten zderzak. zadowolony odp ¿e kaske wp³aci w czwartek 3,06 od tamtego czasu mine³y ju¿ jakie¶ 2 tyg kasy oczywi¶ci nie wp³aci³. wczoraj sie odezwa³ z pytaniem o dane do przelewu , poda³em mu je z dopiskiem ¿e ma czas zap³aty do dzi¶. ham dzi¶ pissze ile ma wp³aciæ i jakie koszty przesy³ki?
    czy moge ¶mia³o wystawiæ mu ju¿ negatywa ???
    Zastanów sie te¿ czy sam pogra³e¶ ca³kiem OK , pozwalaj±c mu kupic ten zderzak mimo, ¿e go ju¿ nie mia³e¶ ;) bo on móg³ Ci spokojnie waln±æ negatywa zaraz po tym jak siê dowiedzia³, ¿e ju¿ nie masz tego zderzaka :)
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar MariuszE38
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    Sprzedane
    Sk±d
    Toruñ
    Zg³o¶ do allegro, wy¶lij formularz o zwrot prowizji i tyle.
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Oj kolego jak mi by¶ taki numer zrobi³ to bym od razu ci strzeli³ negatywa. Jak siê co¶ sprzedaje to siê stosuj do zasad a jak posz³o ci to ju¿ gdzie indziej to mia³e¶ aukcje zakoñczyæ a jego ofertê wycofaæ. Nie by³o by teraz ba³aganu. Dogadaj siê z go¶ciem i napisz do allegro o zwrot prowizji. A podstaw ¿eby mu wystawiæ negatywa nie masz ¿adnych wrêcz bym powiedzia³ ¿e masz niez³y tupet ¿eby najpierw kogo¶ w balonika a potem jeszcze mu chcieæ negatywa.
    Oj ludzie, ludzie ...

Widzê ¿e jeste¶ tym dobrym sprzedawc± :/

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2007
    BMW
    E46 328Ci
    Sk±d
    Wroc³aw
    Jak chcesz komu¶ wystawiæ negatywa skoro sam by³e¶ nie fair? je¶li nie dosta³e¶ wp³aty trzeba by³o napisaæ, ¿e w zwi±zku z brakiem wp³aty sprzeda³e¶ komu innemu i tyle. ;)

Pozdr

Vip Vip Awatar jarek88
    Do³±czy³
    Jan 2010
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Sk±d
    Tomaszów Mazowiecki
    Blog
    20
    z³e zrozumieli¶cie mia³em drugiego kupca który chcia³ ten zderzak i nikomu go jeszcze nie sprzeda³em po prostu kto¶ zadzowoni³ jak bylem w pracy a po pracy aukcja siê ju¿ skonczy³a nikomu go nie wysy³a³em ca³y czas le¿y w gara¿u a wgl to 1 raz trafi³a mi siê taka sytuacja na pocz±tku zaproponowa³em mu ¿e to mój b³±d i niech wystawi mi negatywa ,pu¿nije proponowa³e mu inne rarytasiki w owiele ni¿szej cenie ale go¶ciowi te¿ nie pasowa³o. podziêkowa³em ju¿ temu który dzwoni³ ,to teraz mêcze siê z tym który wygra³ i nie p³aci

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar marek1132
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Sk±d
    Czêstochowa
    Poczekaj jeszcze kilka dni,skoro dzisiaj zadzwoni³ i pyta siê o dane do przelewu to napewno w przysz³m tygodniu bêdziesz mieæ kasê na koncie,cierpliwo¶æ pop³aca ;)
    "My¶lenie to najciê¿sza praca z mo¿liwych i pewnie dlatego tak niewielu j± podejmuje." - Henry Ford

No co¶ krêcicie towarzyszu. U góry co innego pisa³e¶ a teraz zmiana frontu. Po pierwsze powiniene¶ gadaæ z tym go¶ciem, który wygra³ aukcjê w pierwszej kolejno¶ci a nie na odwrót. A je¶li lepiej ci cena pasowa³a od tego co telefonowa³ to temu z allegro trzeba by³o sprawê postawiæ jasno. Ale wybra³e¶ drogê ¶ciemy i teraz masz efekty. Tak to w ¿yciu jest niestety albo stety. I teraz oka¿e siê ¿e tamten te¿ ci tego nie kupi i zostaniesz z czê¶ci± na stanie i niesmakiem po nieudanej transakcji.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •