Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 55

Wątek: Reakcja policji na miejsca parkingowe

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Cytat Zamieszczone przez cursor
    Jeśli samochód nosi znamiona wraku, to mogą żądać od właściciela jego usunięcia.
    Ale jak mają znaleźć właściciela bez tablic i numerów nadwozia? :P
    Gdzieś w testach na prawo jazdy było takie pytanie i odpowiedź brzmiała tak, że w przypadku gdy auto stoi bez tablic rejestracyjnych można je odholować...
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Kup sobie jakiegoś malucha za 100zł i go tam postaw na stałe :D

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    Cytat Zamieszczone przez beatles86
    Pewnego razu upomniałem faceta który parkował na takim miejscu, pytając czy jest niepełnosprawny a on mi na to jestem (a na bank nie był) odpowiedziałem mu ,że chyba umysłowo coś tam rzucił pod nosem. Jak wrócił to miał pięknie oklejoną skodę w 3 niebieski wózki .
    A co do twojego sąsiada to lej na niego ciepłym moczem.
    Być może podjechał po niepełnosprawne dziecko czy żonę... Poprostu krew mnie zalewa gdy słyszę, że ktoś się dobiera do nie swoich aut. Bez różnicy czy te auto rysuje, czy obkleja jakimiś naklejkami czy przebija opony... Bez względu czy to BMW, skoda czy dełu tico... Nie ma co się bawić w Strażnika texasu i niszczyć ludziom samochody, od pilnowania porządku są specjalne służby, a za takie zabawy można dostać słusznie nóż pod żebra albo mocny wpier... Mam znajomego, gość ma wszyte jakieś tam płytki tytanowe w ciało, na niepełnosprawnego nie wygląda - uwierz. Ale nim jest i ma prawo np. do parkowania na takich miejscach nie zważająć na opinię świadków...

Jak byś się poczuł gdyby jakaś banda mocherów Ci obkleiła auto albo porysowała bo się nasłuchały stereotypów o naszej marce i później były by dumne, że jednego "bandziora" mniej

tak samo mochery (przykład) mogą pomyśleć o każdym z nas jak Ty pomyślałeś o tamtym gościu, że nie jest niepełnosprawny.

Chcemy pomóc osobom niepłenosprawnym - nie parkujmy na miejscach dla nich przeznaczonych zamiast niszczyć samochodów postawionych na takowych miejscach.

Zaawansowany Użytkownik Awatar hrabia81
    BMW
    Chwilowo brak
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77
    Dżuda, ja mam pomysł... Jak Cię znam - jest do zrealizowania ;)

Kup jakiegoś paścia za 200zł i zajmij mu to miejsce "na zawsze" ;D ;D ;D

na maluchu mozna jeszcze napisac ze to miejsce parkingowe nalezy do pana mochera.
    P.P.K.K

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Teraz przeczytałem cały post i widze że hasło z maluchem już padłe - coś też ktoś pisze że starsz usunie jak ma znamiona wraka, hmm za 100zł mozna kupił ładnego maluszka, myj go co jakiś czas i nikt sie nie przyczepi bo za gościem ale nikt nic nie zrobi :)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Jak Ci ktoś uszkodzi samochód będziesz wiedział kto ;)
    Musisz troszkę popracować nad opinią złego posiadacza BMW, który jest członkiem jakiegoś gangu w tedy takie Bogdany nie będą robiły szumu ;D ;D ;D

Czyt. półżartem ;) ja bym się uparł aby policja walnęła gościowy mandat za bezpodstawne wezwanie służby.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik Awatar beatles86
    BMW
    E32 m60b40
    Cytat Zamieszczone przez positiv
    Być może podjechał po niepełnosprawne dziecko czy żonę... Poprostu krew mnie zalewa gdy słyszę, że ktoś się dobiera do nie swoich aut. Bez różnicy czy te auto rysuje, czy obkleja jakimiś naklejkami czy przebija opony... Bez względu czy to BMW, skoda czy dełu tico... Nie ma co się bawić w Strażnika texasu i niszczyć ludziom samochody, od pilnowania porządku są specjalne służby, a za takie zabawy można dostać słusznie nóż pod żebra albo mocny wpier... Mam znajomego, gość ma wszyte jakieś tam płytki tytanowe w ciało, na niepełnosprawnego nie wygląda - uwierz. Ale nim jest i ma prawo np. do parkowania na takich miejscach nie zważająć na opinię świadków...

Jak byś się poczuł gdyby jakaś banda mocherów Ci obkleiła auto albo porysowała bo się nasłuchały stereotypów o naszej marce i później były by dumne, że jednego "bandziora" mniej

tak samo mochery (przykład) mogą pomyśleć o każdym z nas jak Ty pomyślałeś o tamtym gościu, że nie jest niepełnosprawny.

Chcemy pomóc osobom niepłenosprawnym - nie parkujmy na miejscach dla nich przeznaczonych zamiast niszczyć samochodów postawionych na takowych miejscach.
    Nie zniszczyłem żadnego auta w ten sposób taką naklejkę daje się odklejać bo zrobiłem to na szybie. Po prostu oznaczyłem facetowi auto bo skoro jest niepełno sprawny to musi posiadać taką naklejkę i kartkę wkładaną za szybę (sprawdź na aucie znajomego). Poza tym w odległości 100m. jest parking tyle że płatny 2zł. A koleś był burakiem bo po prostu śmiał się w oczy z tego że zajął komuś niepełnosprawnemu miejsce zamiast przejść się te 100m do urzędu. Komuś o kulach lub na wózku będzie łatwiej pokonać 100m pod górkę. Zdrapał naklejki z szyby w 10 min i pojechał.(nic nie zniszczyłem)

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Na szczęście ma się to zmienić za jakiś czas i będzie za to mandat.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Zaawansowany Użytkownik Awatar szajboos
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    Cytat Zamieszczone przez cursor
    Na szczęście ma się to zmienić za jakiś czas i będzie za to mandat.
    Im wyższa kwota mandatu tym lepiej :]

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E36

Re: Reakcja policji na miejsca parkingowe

Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Po dwóch godz przyjechała policja (chyba jacyś znajomi jego) i kazała mi odstawić samochód
    To się wtedy mówi: proszę o podanie numeru legitymacji i nazwiska i na jakiej podstawie prawnej mam przestawić samochód. Niektórzy niebiescy nadal myślą, że żyją w czasach gdy mowiło się do nich "panie władzo".
    Ja miałem inną sytuację - jechałem prawidłowo drogą z pierwszeństwem i miałem zamiar skręcić w lewo. Dwóch niebieskich wyjeżdżało z tej podporządkowanej i też chcieli skręcić w lewo - czyli wbić się zaraz za mną. Nie zwrócili uwagi, że mam włączony kierunkowskaz, a ja w ostatniej chwili skręciłem i by mi przyhaczyli tył, bo byli przekonani, że z prędkością 60 km/h to się nie skręca 90 stopni. No i się wkurzyli, zawrócili i za mną. Dogonili mnie, kazali się zatrzymać i powiedzieli, że mam płacić mandat. :D Wyśmiałem ich, a oni na to, że nie będę miał życia w Siemianowicach, bo mnie każdy patrol będzie zatrzymywał. Odpowiedziałem im, że są za ciency w uszach i pojechałem dalej bo straciłem ochotę na rozmowę. Trzeba tępić samowolę bo samowola to bezprawie, a oni mają stać na straży prawa.

Uprawnienia umieszczania postów